Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Premier League 2011- 2012 Σεζόν με ιδιαιτερότητες...


Περίεργη η φετινή σεζόν του αγγλικού πρωταθλήματος.. Μας φέρνει κάποιες ενδιαφέρουσες διαφορές σε σχέση με τις προηγούμενες. Που ακριβώς, όμως, βασίζεται αυτός ο συλλογισμός;

Αρχικά, έχουμε μια αλλαγή στις ομάδες που θεωρούνται φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η Manchester City κερδίζει, για την ώρα, αυτό το χαρακτηρισμό από την Arsenal, με το πλασάρισμά της στην πρώτη τριάδα να είναι, για πολλούς, βέβαιο. H Liverpool φαίνεται πως θα ξεπεράσει τις δύο προηγούμενες, απογοητευτικές χρονιές, και η επάνοδος στην τετράδα δείχνει,για την ώρα, σχεδόν βέβαιη. Η Arsenal ίσως περάσει την πιο δύσκολή χρονιά της στην εποχή Wenger και σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση της Tottenham...
προμηνύονται εκπλήξεις στα παιχνίδια τους με μικρότερες ομάδες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να τις υποτιμήσεις στα ντερμπι.


Δεύτερη ιδιαιτερότητα είναι οι νεοφώτιστες ομάδες. Η QPR, επανέρχεται στη μεγάλη κατηγορία μετά από μακρόχρονη απουσία (τελευταία της σεζόν: 1995-96), όπως και η Norwich (από το 2004). Άξια αναφοράς είναι η τρίτη αυτού του γκρουπ, Swansea, καθώς είναι η πρώτη ουαλική ομάδα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Premier League, παίρνοντας το είσιτήριο της ανόδου σε αγώνες μπαράζ.

Τέλος, αυτό που κάνει, φέτος, αίσθηση στους φίλους του συγκεκριμένου πρωταθλήματος είναι η απουσία δύο δυνατών ονομάτων, όπως της West Ham και της Birmingham. Μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα, όπως το Upton Park, δε θα βρίσκεται στο καλεντάρι των μεγάλων ένω από την άλλη, η κάτοχος του Carling Cup θα αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία (Championship) ενώ παράλληλα θα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις!

Κατά τ'αλλα, η Manchester United παραμένει πρώτο φαβορί για τον τίτλο, ενώ για την Chelsea ερωτηματικό είναι μόνο η προσαρμογή του -ομολογουμένως έξυπνου- νέου προπονητή. Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες ομάδες, οι στόχοι είναι διαφορετικοί και οι προσδοκίες πολλές. Σε επόμενο άρθρο, θα ασχοληθούμε εκτενέστερα με το ποιες είναι ικανές να κάνουν την έκπληξη ..


Υ.Γ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον betonia που μου δίνει χώρο στο παρόν blog, να καταθέτω τις σκέψεις μου για το αγγλικό ποδοσφαιρο. Ελπίζω να αποτελέσω καλή παρέα για όλα τα παιδιά του blog και, φυσικά, για τους αναγνώστες.

Υ.Γ.2 Δεν ασχολούμαι με το στοίχημα, αλλά ως ποδοσφαιρόφιλος και μάλιστα της αγγλικής σχολής, με ιντριγκάρει να κάνω προβλέψεις. Επιπλέον, επειδή το ιστολόγιο είναι και στοιχηματικό, θα δίνω την εκτίμησή μου για κάποια παιχνίδια (θα προσπαθώ να ψυχολόγησω τις ομάδες και να “μυριστώ” το αποτέλεσμα, όπως κάνουμε σε μεταξύ μας συζητήσεις). Όποιος είναι συστηματικός παίχτης, καλύτερα να διαβάζει μόνο τα στοιχεία του εκάστοτε παιχνιδιού και όχι την προβλεψή μου, μιας και αυτή μπορεί να είναι αποτέσμα συμπάθειας ή εμπάθειας προς κάποια ομάδα!

Υ.Γ.3 Όπως φαίνεται από το nickname υποστηρίζω Liverpool. Θα χαρώ πολύ να έχουμε ποδοσφαιρικές κόντρες αλλά και χαβαλέ με οπαδούς αντιπάλων ομάδων..

Υ.Γ.4 Καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλους, με όποιο πρωτάθλημα κι αν ασχολείστε!

12 σχόλια:

Unknown είπε...

Φίλε Δημήτρη την σήμερον ημέρα όλοι μπορούν να έχουν βήμα…
Αυτό που έχει σημασία είναι το τι έχει να πει ο καθένας και τι μπορεί να προσφέρει στο δημόσιο διάλογο…

Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σου σε πολλά σημεία, αλλά ενώ ξέρω ότι θέλεις να σταθώ στη Λίβερπουλ, θα εστιάσω στην Τότεναμ… ;-)
Ξέρεις τώρα αυτοί μ’ ενδιαφέρουν…
Αποδυνάμωση διαβάζω και μ’ αρέσει…

charalampos είπε...

Καλώς όρισες Jim... you will never walk alone!

birdy είπε...

jim καλώς ήρθες στην παρέα, αν είσαι οπαδός της μεγάλης ομάδος του σημερινού σου προπονητή τότε θα έχεις και εμένα παρέα.Καλή σεζόν.

Unknown είπε...

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ και χαίρομαι ιδιαίτερα που γίνομαι μέλος της παρέας σας!

Φίλε betonia, η Tottenham μπορεί να έχασε κάποιους καλούς παίχτες αλλά παραμένει Tottenham.. Θα τη δούμε στην πορεία.
Χαράλαμπε, (off topic, αλλά) ενθουσιάστηκα με τη φωτογραφία! Σεβασμός στον Dirty Harry!
Birdy, αν και δεν πρόλαβα εκείνη την ομάδα, νιώθω σαν να την έχω ζήσει και, φυσικά, είμαι οπαδός της. Χαίρομαι που θα είμαστε παρέα!

The Catalan είπε...

Καλησπερα και απο εμενα παιδια.Αγαπητε φιλε Jim νομίζω παρέλειψες να αναφέρεις οτι όσο απιστεύτο κι αν ακουγεταιγια κάποιους,μια απο τις ευχαριστες εκπληξεις της φετινής πρέμιερ θα είναι και η Sunderland.Ναι,η Sunderland.Για όσους φίλους παρακολουθούμε την πορεία της,θα ξέρουμε ότι απο τα λίγα αρνητικά της ομάδας του Bruce ήταν η έλλειψη ενός ικανού επιθετικού,θέμα το οποίο νομίζω ότι λύθηκε με την σημαντική προσθήκη του Bendtner αλλά και την όλο και μεγαλύτερη και συνεχή συμμετοχή του ταλέντου Wickham.Αν έμενε και ο Jordan στα χαφ,νομίζω ότι η 8αδα δε θα ηταν ουτοπικό όνειρο αλλά ο ελάχιστος στόχος.

Unknown είπε...

Φίλε gfgfgfgf, χαίρομαι για την πάσα που μου δίνεις, καθώς κι εγώ πιστεύω ότι η Sunderland έχει τα φόντα να πετύχει κάτι καλύτερο φέτος, δηλ. την ευρωπαϊκή έξοδο. Φυσικά, ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ μεγάλος. Πέρυσι, στον πρώτο γύρο μας έδειξε ότι είναι σπουδαίο σύνολο, τερματίζοντας στην 6η θέση, πετυχαίνοντας νίκες με Manchester City και Chelsea, ενώ ήρθε ισόπαλη με Liverpool, Manchester United, Arsenal, Tottenham! Η πώληση, όμως, του Darren Bent, αποδυνάμωσε επιθετικά την ομάδα. Ο απολογισμός του 2ου γύρου ήταν τραγικός: 10 βαθμοί από το Φεβρουάριο και μετα, και 10η θέση στην τελική κατάταξη. Φέτος, σημαντικές οι προσθήκες των Bent, O'Shea, Brown (θα βοηθήσουν με την εμπειρία τους), αλλά και του πιτσιρίκου Wickham (καλύτερος νέος παίχτης της περσινής Championship). Ο χρόνος θα δείξει μέχρι που μπορεί να φτάσει..

Θα μας δοθεί, πάντως, η ευκαιρία μέσα στη χρονιά να συζητήσουμε για τις λιγότερο προβεβλημένες ομάδες της Premier League και μου αρέσει που υπάρχουν στην Ελλάδα άτομα που τις παρακολουθούν και τις υποστηρίζουν!

capitano είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
capitano είπε...

πολύ καλό το άρθρο σου φίλε μου jim..... και ελπίζω για καλό τις ομάδος μου, η Tottenham να είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων....(και των δυο ομάδων μου)

Unknown είπε...

Φίλε capitano, σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου. Αντιλαμβάνομαι το ενδιαφέρον σου για την κατάσταση της Tottenham. Όταν πλησιάζει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, θα την εξετάσουμε περισσότερο.

zoze_mourinho είπε...

Καλησπερα και απο μενα Jim...Πιστευω οτι εκτος απο τα φαβορι που ειναι η City και η United(χωρις αμφισβητηση)η Τσελσι( η ομαδα μου) πιστευω ειναι σε μια μεταβατικη περιοδο με καλες μεταγραφες και εναν νεο ΦΙΛΟΔΟΞΟ προπονητη με επιθετικες βλεψεις.Η ομαδα του λιμανιου ειναι αρκετα ενισχυμενη και με τον ιδιο προπονητη πιστευω θα ειναι η τεταρτη ομαδα που θα κλεισει το καρε της Premier...Απο κει και περα τ χαος...Αρσεναλ, Tottenham και Everton αποδυναμωμενες,Στοουκ Νιουκαστλ και Μπολτον ιδιαιτερα ενισχυμενες καθως και μερικες μικρες οπως η νεοφωτιστη QPR καθως και τα καναρινια...η συνεχεια θα δειξει αν η διαφαινομενες δυναμεις θα αντεξουν στην πιεση των πολλων ματς...δινω φαβορι για τον τιτλο την City ..καλη αρχη Jimara

Unknown είπε...

Zoze, σε ευχαριστώ πολύ για την ευχή σου, αλλά και για το σχόλιό σου. Καλώς ήρθες στην παρέα μας και θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσεις να δίνεις το παρόν στις κουβέντες μας, μιας κι αν κρίνω από το nickname σου αλλά και από το σχόλιό σου, αγαπάς το αγγλικό ποδόσφαιρο! Θα χαρώ πάντως αν οι απόψεις σου είναι "αιρετικές" ποδοσφαιρικά , όπως και ο προπονητής που συμπαθείς, γιατί θα μας δίνεις τροφή για σκέψη και κουβέντα!

Όσον αφορά το σχόλιό σου, συμφωνώ ότι η τετράδα, εύκολα ή δύσκολα, θα είναι αυτή (δε ρισκάρω να πω τη σειρά). Φαβορί θεωρώ τη United, κυρίως λόγω προπονητή και εμπειρίας στη διαχείριση "ζόρικων" καταστάσεων, όπως ανατροπή παιχνιδιών στο τέλος και νίκες με απουσίες παιχτών, στοιχεία που ξεχωρίζουν τον πρώτο από τους υπόλοιπους. Επίσης, η City έχει μαζέψει πολλά "εγώ" (παίχτες- βεντέτες), πράγμα που σπάνια φέρνει αποτελέσματα, ενώ η United έχει πολλά στρατιωτάκια που υπακούουν στο ένα "εγώ" (Ferguson). H ομάδα σου είναι ενισχυμένη και πιστεύω ότι ο νέος προπονητής θα ακολουθήσει τα βήματα του Ζοζέ και θα προσαρμοστεί αμέσως στο νέο πρωτάθλημα. Για αποτελέσματα, δεν ξέρω, αλλά δε θα μου κάνει καμία έκπληξη αν τα καταφέρει.

Unknown είπε...

Μια μικρή παρατήρηση: εγώ Liverpool, ο birdy Newcastle, ο betonias συμπαθεί Aston Villa, ο Καταλανός Sunderland και ο zoze_mourinho Chelsea! Έχουμε πλουραλισμό απόψεων και πιστεύω ότι οι συζητήσεις μας θα έχουν πάντα ενδιαφέρον (τόσο ποδοσφαιρικά όσο και στοιχηματικά).

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India