Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

League Cup - Round 3: Πού θα γίνει το ''μπαμ'' φέτος;


Μεσοβδόμαδα, αγωνιστική δράση για την Αγγλία, καθώς σήμερα και αύριο θα παραγματοποιηθούν τα παιχνίδια του 3ου γύρου του League Cup. To League Cup (ή αλλιώς Carling Cup λόγω του χορηγού – βρετανική μπύρα Carling) είναι ίσως ο θεσμός που οι μεγάλες ομάδες δίνουν τη μικρότερη σημασία, αλλά για τις μικρότερες είναι ευκαιρία διάκρισης. Ας μην ξεχνάμε ότι περσινή η κάτοχος του τροπαίου, Birmingham, παίζει φέτος στην Ευρώπη εξαιτίας αυτής της επιτυχίας (έστω κι αν φέτος αγωνίζεται στην Championship).

Το γεγονός ότι τα παιχνίδια είναι “μια κι έξω” (νοκ αουτ) δίνει έξτρα κίνητρο στις μικρές ομάδες να τα δώσουν όλα και περισσότερο ενδιαφέρον στους θεατές. Δεκαέξι αναμετρήσεις αυτό το διήμερο, θα αναφερθούμε όμως σε δύο από αυτές.


- Stoke -Tottenham
Και οι δύο έρχονται από τεσσάρες. Η πρώτη έφαγε, η δεύτερη έβαλε.. Ψυχολογία εκ διαμέτρου αντίθετη, θα σκεφτούν πολλοί. Όλα όμως τελειώνουν, όταν σφυρίξει την έναρξη ο διαιτητής. H Tottenham έχει καλύτερη ομάδα και της δίνω ελαφρύ προβάδισμα να κερδίσει. Υπάρχουν όμως δύο σημεία που με προβληματίζουν: πρώτον, οι ομάδες δίνουν το τρίτο τους παιχνίδι μέσα σε έξι μέρες (Ευρώπη την Πέμπτη, Πρωτάθλημα την Κυριακή), που σημαίνει ότι καποιοι ποδοσφαιριστές, ίσως να μην αντέξουν σε φουλ ρυθμούς. Αυτό ευνοεί την Tottenham, καθώς έχει περισσότερες επιλογές, ενώ στο ευρωπαϊκό της παιχνίδι δε χρησιμοποιήθηκαν οι περισσότεροι βασικοί της. Δεύτερον, τέσσερα βασικά στελέχη της Stoke, ικανά να κάνουν τη διαφορά (Crouch, Delap, Etherington, Wilson), επιστρέφουν και θα αλλάξουν την κακή -κυριακάτικη- εικόνα της Stoke. Παρ' όλα αυτά, θα ποντάρω στα “Σπιρούνια”.

- Brighton – Liverpool
Καιρός να γράψω για τη μεγάλη Liverpool (Τόσες αναρτήσεις και δεν έχω αναφερθεί, σχεδόν, καθόλου..). Βαρύ το 4-0 την Κυριακή. Δεν ήταν μόνο το σκορ, αλλά και η κακή εμφάνιση (έστω κι αν οι 2 κόκκινες αποτελούν μια δικαιολογία). Επιστρέφει ο Kuyt, ενώ ξεκινάει ο Coates, ο οποίος μου φάνηκε λίγο αργός αλλά ελπίζω να σιγά σιγά να ανεβαίνει μιας και τον χρειαζόμαστε επειγόντως. Και φυσικά περιμένουμε μήπως πάρει χρόνο συμμετοχής ο Αρχηγός των αρχηγών, Steven Gerrard. Δε γίνεται να υποτιμήσουμε το παιχνίδι, έχουμε πολύ καιρό να πάρουμε τρόπαιο, πόσω μάλλον φέτος που δεν αγωνιζόμαστε στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι, λογικά, θα ξεκινήσει ο Suarez και εμείς θα περιμένουμε τα μαγικά του. Προσοχή, όμως! Η Brighton μπορεί να είναι πρωτάρα στην Championship, αλλά είναι 3η με 5 νίκες σε 7 παιχνίδια και δείχνει ιδιαίτερα ενθουσιώδης ομάδα. Την Κυριακή έχασε από τη Leicester (ακούς Καταλανέ; - ο Σβεν επανέρχεται!). Όσοι δείτε το παιχνίδι προσέξτε τον Vicente (πρώην άσος της Valencia), αλλά και τους Craig Noone (εξτρεμ) και Ashley Barnes (επιθετικός - 4 γκολ σε 7 παιχνίδια). Ίσως μας απασχολήσουν στο μέλλον.. Πρόβλεψη: Διπλό. Γιατί πρέπει!

Πάντως, όσοι θέλετε να δείτε κάποιο παιχνίδι, σας προτείνω τα: Leeds United – Manchester United (ντέρμπι μίσους, φαβορί οι φιλοξενούμενοι αλλά οι γηπεδούχοι έκαναν πέρυσι την έκπληξη και με αντίπαλο τη Man. Utd δε χρειάζεται έξτρα κίνητρο) και Cardiff City - Leicester City (ντέρμπι της Championship, καλύτερη η Cardiff, ερωτηματικό η Leicester).

Άντε, να δούμε που θα κάτσει η έκπληξη φέτος.. Ελπίζω, μακριά από μας!

6 σχόλια:

Fanis είπε...

Διπλό.Γιατι πρέπει!Α ρε λιβερπουλιανέ!!!

Unknown είπε...

Διπλό, γιατί πρέπει να ξεχάσουν την 4άρα... ;-p

Unknown είπε...

@Fanis: Σε ευχαριστώ Φάνη που μπαίνεις στην παρέα μας. Βλέπω ότι συμφωνείς με το καθαρά εγωιστικό σχόλιο μου κι υποθέτω ότι κι εσύ είσαι liverpudlian! Come on Reds!

@betonias: Μπορεί να είμαστε παρελθοντολάγνοι, αλλά μόνο στις χαρές.. Την ήττα όσο πλησιάζει το επόμενο παιχνίδι την ξεχνάμε. Δε θα τη σβήσουμε όμως, από το μυαλό μας γιατί μας δείχνει τι πρέπει να αλλάξουμε. Και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι όλα θα φτιάξουν. Αύριο, θέλω απλά νίκη. Έστω και δύσκολα. Γιατί στο τέλος, μετράνε οι τίτλοι κι όχι οι τεσσάρες.. ;-)

Unknown είπε...

Δύο εκπλήξεις χτες.. Η πρώτη στο Birmingham, όπου η Bolton νίκησε 0-2 την Aston Villa.
@betonias: Σου είχα πει σε προηγούμενη ανάρτηση ότι θα δυσκολευτεί πολύ για να μπει στην 8άδα η Villa. Παρά την εξαιρετική της επιθετική γραμμή, το κέντρο δεν είναι τόσο καλό, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν αστάθεια στην απόδοση. Μπορεί να είναι αήττητη στο πρωτάθλημα, αλλά με τις ομάδες που αντιμετώπισε έπρεπε να πετύχει κάτι καλύτερο.

Η δεύτερη έκπληξη, έγινε στο Stoke. Βέβαια, με τις συγκεκριμένες ενδεκάδες δεν είναι και τόσο έκπληξη. Παραξενεύομαι με τον Redknapp, που ξεκούρασε πάλι Adebayor, Bale, Modric ενώ δεν ξεκίνησε Defoe.. Τόσο πολύ ανησυχεί για την ομάδα του στο πρωτάθλημα;
@betonias: Όπως είπαμε πιο πριν, στο τέλος μετράνε μόνο οι τίτλοι, κι όχι οι τεσσάρες.. Ήδη τον ένα τίτλο τον πέταξαν. Και τι δε θα έδιναν για ένα μόνο γκολ σε αυτό το παιχνίδι και για ένα λιγότερο σε αυτό της Κυριακής!

Unknown είπε...

Φίλε jim για τη χαρά της καζούρας πρέπει να πω ότι ο ΠΑΟΚ στάθηκε καλύτερα από τη Λίβερπουλ απέναντι στην Τότεναμ. Που να μην τους κουράζαμε κι όλας… πόσα θα τρώγατε… ;-p

Πάντως έχεις απόλυτα δίκαιο. Δεν έχουν μεγάλη σημασία ούτε οι 4άρες, ούτε ένα καλό ή κακό παιχνίδι. Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό λεει ο λαός…

Όσο για τη Άστον Βίλα έχω κρατήσει αυτό που μου είπες την προηγούμενη φορά, δηλαδή ότι δεν είναι η ομάδα τον προηγούμενων χρόνων. Οπότε θα μπει υπό επιτήρηση…

Unknown είπε...

Δεν υπήρξαν εκπλήξεις τη δεύτερη ημέρα των αγώνων. Τα φαβορί πέρασαν, εύκολα ή δύσκολα. Το μόνο παιχνίδι που παρακολούθησα ήταν της Liverpool. Έχω να πω ότι ο Noone ανακηρύχθηκε MVP, ενώ ο Barnes σκόραρε με πέναλτι. Η Brighton είναι καλοδουλεμένη ομάδα, και πιστεύω ότι θα τα πάει καλά φέτος, καθώς έχει βάθος στον πάγκο που θα τη βοηθήσει να διατηρηθεί ψηλά. Σε αρκετές φάσεις τους στοίχισε η απειρία τους.

Περιμένουμε την κλήρωση του Σαββάτου και τα ντέρμπι που θα μας βγάλει!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India