Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

''Greeklish'' μάχες, Μέρος 1ο. ΠΑΟΚ vs Tottenham


Και να που η κλήρωση μας έκανε -και φέτος- το χατίρι! Αυτή τη φορά, δύο ελληνικές ομάδες θα αναμετρηθούν με κάποια αγγλική. Ολυμπιακός- Arsenal, στα πλαίσια της φάσης των ομίλων του Champions League και ΠΑΟΚ- Tottenham για τους ομίλους του Europa League. Τέσσερα παιχνίδια, λοιπόν, που ελπίζω να απολαύσουμε! Μιας και ο αγώνας του ΠΑΟΚ προηγείται, θα ασχοληθούμε με αυτόν.

Πέμπτη 15/9/2011, 20.00, Τούμπα. Σημαντικός επισκέπτης, η Tottenham, από το Βόρειο Λονδίνο. Μια από τις ιστορικότερες ομάδες που έρχονται στη Θεσσαλονίκη. Τελευταία αγγλική ομάδα που έκανε το ίδιο δρομολόγιο ήταν η Arsenal, το 1997, και οι μνήμες από εκείνο το ζευγάρι αγώνων φέρνουν ακόμη συναισθήματα ευφορίας και υπερηφάνειας στους φίλους του ΠΑΟΚ. Ας της ρίξουμε μια γρήγορη ματιά:

Πέρυσι έκανε την παρθενική της εμφάνιση στο Champions League. Η τρελή φόρμα του Gareth Bale την έφτασε ως τα προημιτελικά όπου αποκλείστηκε από τη Real Madrid. Ενδιάμεσα ξεπέρασε, κατά σειρά, τα εμπόδια των Inter και Milan. Στο πρωτάθλημα, δεν κατάφερε να ξαναμπεί στην τετράδα, έμεινε 5η και πλέον θεωρείται ένα από τα φαβορί του φετινού Europa League.
Και ο πρώτος της αντίπαλος στους ομίλους, ο ΠΑΟΚ! Το κακό της ξεκίνημα στην Premiership αλλά και το δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια (Liverpool την ερχόμενη Κυριακή και Arsenal σε 3 αγωνιστικές) οδηγεί -απ'οτι ακούγεται- το προπονητή της Harry Redknapp σε ''δεύτερες'' λύσεις για τον αγώνα της Τούμπας. Σε αυτή την επιλογή ίσως συμβάλλει και μια μικρή υπεροψία τους (ή υποτίμηση;) προς το συγκεκριμένο παιχνίδι. Θεωρούν σημαντικότερο το ερχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στη Liverpool και όχι αυτό με τον ΠΑΟΚ. Καλό αυτό για τον ΠΑΟΚ, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι τα mind games (δηλώσεις για να αποσυντονίζουν ή να αγχώνουν τον αντίπαλο) είναι λατρεμένη συνήθεια των προπονητών στη Βρετανία.
Το καλοκαίρι έχασε παίχτες, αλλά κράτησε τα πρωτοκλασάτα ονόματα και τα πλαισίωσε με τους Adebayor και Parker την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Εκτός αποστολής ο Van der Vaart, ίσως και ο Modric, ενώ τραυματίας είναι ο Dawson. Το αδύνατο σημείο της είναι η άμυνα και αν λείπει από στην 11αδα κι ο Bale, το πρόβλημα θα είναι πιο εμφανές. Από την άλλη, η επίθεσή της είναι πολύ δυνατή, με Adebayor, Defoe, Pavlucenko, dos Santos, μένει να δούμε ποιοι θα έρθουν τελικά στη Θεσσαλονίκη καθώς και το σχήμα που θα επιλεγεί.

Τεράστιο κίνητρο για τον ΠΑΟΚ! Πολλά τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει..
Τις ευχές μου για ένα πολύ όμορφο παιχνίδι!

Υ.Γ. Χαίρομαι πολύ όταν ένα αγγλικό club έρχεται στη Θεσσαλονίκη, καθώς μου δίνεται η ευκαιρία να δω από κοντά τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος που θαυμάζω και παρακολουθώ. Πριν λίγα χρόνια είδα τη Leeds, με περίπου 50 οπαδούς κοντά της, να αντιμετωπίζει τον Ηρακλή σε φιλικό αγώνα στο Καυτανζόγλειο, ενώ δεν μπόρεσα να αγοράσω έγκαιρα εισιτήριο για την αναμέτρηση Άρης - Manchester City. Φέτος, προμηθεύτηκα νωρίς το χαρτάκι για το ΠΑΟΚ – Tottenhnam, οπότε θα έχω μια καλύτερη εικόνα για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Είτε από το γήπεδο, είτε από την τηλεόραση, ας το απολαύσουμε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India