Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

6η αγωνιστική στην Primera


Γεια σας

Ξεκινάει  το Σάββατο μια πολύ ενδιαφέρουσα 6η αγωνιστική στην Ισπανία, με πολύ ενδιαφέροντα  παιχνίδια εκ των οποίων σήμερα θα αναλύσουμε τα 3 από αυτά.

-Οσασούνα – Μαγιόρκα. Η Οσασούνα έχει ξεκινήσει αρκετά καλά το πρωτάθλημα και πλην του αγώνα με την Μπαρτσελόνα, δεν έχει άλλη ήττα Δε μπορώ πραγματικά να προβλέψω πόσο θα κρατήσει αυτή η εικόνα γιατί μπορεί να έχει έναν προπονητή στον πάγκο που φαίνεται ικανός και έχει δείξει έργο στην προηγούμενη ομάδα του την Βαγιαδολίδ, αλλά το ρόστερ της ομάδας είναι ιδιαίτερα φτωχό από άποψης ποσότητας. Όλη την δουλειά μεσοεπιθετικά κάνει η τριάδα Cejudo -Raul Garcia- Nino, άλλα αμφιβάλω κατά πόσο μπορούν να αντικατασταθούν επάξια από το υπόλοιπο ρόστερ. Αμυντικά η ομάδα στηρίζεται στην συνολική λειτουργία μέσω του 4-1-4-1 που επιλέγει συνήθως ο Mendilibar και όχι στην ατομική ποιότητα των αμυντικών η οποία εξάλλου δεν είναι και τόσο εμφανής...

Η Μαγιόρκα από την πλευρά της είχαμε πει πόσο φτωχό ρόστερ έχει και πόσο ανεπαρκής είναι ο προπονητής της. Δεν πέρασε και πολύ καιρός και ο Λαουντρουπ (παρόλο που πέρυσι έσωσε την ομάδα με κακούς παίχτες, θεωρώ την μετάβαση από την 5η στην 17η θέση τεράστιο πισωγύρισμα) παραιτήθηκε πριν τον διώξουν και ύστερα μάλιστα από νίκη της ομάδας του. Η ομάδα της Μαγιόρκα προσπαθούσε να αποκτήσει ταυτότητα μέσα στο γήπεδο αλλά αδυνατούσε να το κάνει(χαρακτηριστικό το 1 γκολ στους 3 πρώτους αγώνες της). Ο αντιπρόεδρος-τεχνικός διευθυντής Λορένσο Σέρα Φερέρ(ναι,αυτός είναι!) φαίνεται να έχει καταλήξει στον ικανότατο Χοακίν Καπαρός για αντικαταστάτη του Δανού και αν τον πείσει να αναλάβει θα πρόκειται για μεγάλη επιτυχία του και μια επιλογή που μπορεί να αλλάξει την εικόνα της ομάδας.
Αλλά έως τότε η επιθετική δυσκαμψία της ομάδας σε συνδυασμό με την καλή άμυνα της Οσασούνα και την δύσκολη έδρα της , καθιστούν αυτόματα την Οσασούνα το φαβορί του αγώνα. Πάω λοιπόν με τον άσσο σε απόδοση 1.83.

-Ατλέτικο Μαδρίτης – Σεβίλη. Πολύ μεγάλο και δύσκολο παιχνίδι! Η Ατλέτικο έχει στρώσει σαν ομάδα και λόγω προπονητή και λόγω ποδοσφαιρικής ποιότητας των παιχτών της. Το κάτι σαν 4-3-3 που παίζει ο Μανθάνο την έχουν μετατρέψει σε μια πολύ δυνατή μεσοεπιθετικά ομάδα που καθαρίζει εύκολα τα εντός έδρας παιχνίδια της(4-0 με Χιχόν,4-0 με Σανταντερ,2-0 με Σέλτικ) αλλά πληρώνει το θάρρος του προπονητή της στα εκτός(4-3-3 και μέσα στο Καμπ Νου!). Φέτος λογικά θα αντιμετωπίσει ελάχιστα προβλήματα απέναντι στις υποδεέστερες της ομάδες, αλλά η Σεβίλη δεν είναι τέτοια. Τα λέγαμε ότι είναι θέμα χρόνου να στρώσει στο ομαδικό της παιχνίδι και είδαμε βήματα προς τα μπροστά στο προηγούμενο παιχνίδι με την Βαλένθια, τουλάχιστον όσο έπαιζε με 11 γιατί τελείωσε το παιχνίδι με 9 παίχτες(που ακόμα και τότε βέβαια βλέποντας την να αμύνεται με εκείνο το 4-3-1 και την μετακινούμενη τριάδα στα χαφ να πηγαίνει αριστερά δεξιά και να κλείνει σωστά τους χώρους και τα κενά, με έκανε να σκέφτομαι αν είναι και δουλεμένο στην προπόνηση πώς να αμύνεσαι με 9 παίχτες). Βέβαια ήθελε και τύχη για να πάρει την νίκη καθώς η Βαλένθια σπατάλησε το πέναλτι που απλόχερα της έδωσε ο Εσκουντέ, αλλά ήθελε και ποιότητα για να κρατήσει το υπέρ ης σκορ για 25 λεπτά με 9 παίχτες(απέναντι σε 10 παίχτες μετά το 75 και την κόκκινη του Aduriz).
Η Ατλέτικο είναι μια πολύ καλή ομάδα άλλα δεν θεωρώ ότι είναι τόσο μεγάλο φαβορί κόντρα στην πολύ καλή Σεβίλη για να δίνεται σε αποδόσεις του 1.85,ενώ τα g/g και over μπορεί να μοιάζουν λογικά άλλα προσφέρονται σε χαμηλές αποδόσεις(σε επίπεδα του 1.61 και 1.70 αντίστοιχα) Όπως και σε πολλά αντίστοιχα ματς θα πάω λοιπόν κόντρα στο φαβορί των αποδόσεων και θα επιλέξω το Χ2 σε απόδοση 1.80.

Υ.Γ.: Έχεις δει κανένα παιχνίδι της Σεβίλης αγαπητέ Ντελ Μπόσκε; Υπάρχουν και άλλοι τερματοφύλακες πλην Κασίγιας και Βαλντεζ που αξίζουν της προσοχής σου. Ο Javi Varas έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά και αν συνεχίσει έτσι είναι κρίμα να μην του δοθεί μια ευκαιρία να προσπεράσει τον Βαλντέζ και να γίνει ο δεύτερος τερματοφύλακας της Ισπανίας.

-Σανταντερ- Βαγιεκάνο. Όσον αφορά την Ράγιο δείχνει καλά στοιχεία μέχρι στιγμής σαν ομάδα. Έχει αρκετούς ποιοτικούς παίχτες κυρίως στα χαφ (Movilla, Piti, Javi Fuego,Michu) και στην επίθεση την αλεπού Tamudo.  Ο προπονητής της πέρυσι προβιβάσθηκε από την καλή δουλειά που είχε κάνει στην Rayo B(από την Tercera την ανέβασε στην 3η κατηγορία) και χωρίς να έχει ξαναδουλέψει σε επαγγελματική ομάδα! Πρώτη παρουσία πέρυσι στην Segunda, πρώτη προφανώς και φέτος στην Primera. Στηριζόμενη λοιπόν στο ικανό σύνολο που είχε δημιουργηθεί πέρυσι, τα πάει αρκετά καλά και φέτος στην αρχή της χρονιάς με καλύτερα στοιχεία την ισοπαλία στο Σαν Μαμές,την νίκη στη Χετάφε και το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο στο Μπερναμπεου. Δείχνει ότι έχει τις δυνατότητες να μείνει στην κατηγορία και της εύχομαι να το κάνει γιατί υπάρχουν ομάδες που μέχρι στιγμής δείχνουν χειρότερες της όπως οι Χετάφε, Μαγιορκα, Γρανάδα και βεβαίως η Σανταντερ. Η Σανταντερ έχει δύο λευκές ισοπαλίες εντός έδρας ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι έχει σκοράρει μόνο στο ότι να’ ναι ματς της πρώτης αγωνιστικής στο Μεστάγια(τελικό σκορ 4-3 με τις τελικές των δύο αμάδων να είναι 28-4…). Μετά και για 4 αγώνες γκολ ούτε για δείγμα!(οπαδοί του Άρη σας θυμίζει κάτι αυτό;). Για μια ομάδα που μάχεται να σωθεί είναι αδιανόητο να μην έχει ένα σχέδιο να σκοράρει, ούτε καν σε αντεπιθέσεις. Το τρικ βάζω μέσα τον Μουνίτις τρέχει τρέχει και άμα δώσει καμιά πάσα θα το βάλουμε το γκολ, δε πιάνει μέχρι στιγμής ενώ παράλληλα χαραμίζεται και ένας χαρισματικός μεσοεπιθετικός, ο Acosta, ο οποίος και θα λείψει για 3 μήνες με πρόβλημα στον μηνίσκο Δε ξέρω τι μπορεί να έχει αλλάξει μέσα σε μια βδομάδα, αλλά λογικά όχι και πολλά για να δίνεται η Σανταντερ φαβορί σε αποδόσεις 2.10-2.20 χωρίς τον Ακόστα και το under σε απόδοση 1.70. Η απόδοση του under μου κλείνει το μάτι, και θα την στήριζα αν δεν ήθελα να πάω κόντρα στην κακή ομάδα της Σανταντερ(πως θες να σωθείς με 4,8 τελικές μ.ο σε 5 παιχνίδια;) Με ρίσκο θα επέλεγα το 2πλο με απόδοση 4 αλλά θα πάω με λιγότερο ρίσκο στο draw no bet με απόδοση 2.3

Υ.Γ.2.: Όσο έγραφα τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της Σανταντερ πραγματικά απορούσα με τον εαυτό μου για ποιο λόγο έχω κάτσει και έχω δει 4 παιχνίδια της ολόκληρα!

Καλή επιτυχία σε όλους! Και πραγματικά καλή υπομονή σε όσους στοιχηματίζουν στην Ισπανία, να έχετε την γνώση ότι σχεδόν τίποτα δεν αποκλείεται σε κανέναν αγώνα. Καλό Σαββατοκύριακο!

8 σχόλια:

Unknown είπε...

Φίλε μου Καταλανέ για μια ακόμη φορά η ανάλυση σου είναι πολύ καλή και πολύ χρήσιμη.
Όπως θα δεις όμως στο παιχνίδι της Οσασούνα με τη Μαγιόρκα θα κάνω διαφορετική επιλογή. Θεωρώ πολύ δύσκολο το παιχνίδι και για του δυο, με την ισοπαλία να παίζει κι’ αυτή, αλλά θα προτιμήσω το 4.55 σε απόδοση που μου φαίνεται υπερβολικό…

Τέσσερα ολόκληρα παιχνίδια… είσαι δηλαδή θεατής του Κούπερ… χαχαχα

The Catalan είπε...

Είμαι είμαι,αφου ξέρεις ότι είμαι φανατικός Κουπερικός!
Όσον αφορά την Οσασούνα,διπλο άλλης ομάδας εκεί μεσα δε πρόκειται να παίξω,και ειδικά μιας πολυ μέτριας ομάδας.Πέρυσι η Οσασουνα είχε μόλις 3 ήττες εντός απο Μπαρτσα,Ρεαλ,Μπιλμπαο.Η ισοπαλία δε θα είναι και τεράστια εκπληξη,απλά πάω με την συνολική ποιότητα και το momentum των ομάδων,και σε αυτά υπερτερεί σαφώς η Οσασούνα.Μην κάτσει Χ μόνο και κουβαδιαστούμε και οι δύο!

Unknown είπε...

Βρε. μήπως έχεις δίκιο για τον Κούπερ τελικά; 3 γκολ και 4.8 μ.ο. τελικές σε 5 ματς!!! Στατιστικά για ομάδα που έχει πέσει και δεν το'χει πάρει χαμπάρι.. Όσο για το σύστημα με το Μουνίτις, πιο πολύ για τοπικό πρωτάθλημα μου κάνει κι όχι για να το εφαρμόζει προπονητής τέτοιας αξίας. Θα αρχίσω να βλέπω κι εγώ τα παιχνίδια της Σανταντερ μου φαίνεται!

Υ.Γ. Φερέρ;;; Πήρε προαγωγή από προπονητής αυτός; (Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω την τριπλή αλλαγη που έκανε στο ημίχρονο σε ματς με τη Λαρισα!)

The Catalan είπε...

Jim Μιλαμε για 3 γκολ εκ των οποίων το 1 αυτογκολ κιόλας!Πάντως διορθωνω και ζητώ ταπεινά συγνώμη απο την ομάδα του Εκτορα.Οι τελικές τους είναι μ.ο. 5.6.Ζήτω συγνώμη που αδικησα μια μηχανη παραγωγης φάσεων και μια αρμαδα χαρμα οφθαλμων που χαίρεσαι να βλέπεις!

Υ.Γ.:Προκαλώ όποιον έχει 2 ωρες για χάσιμο να δει το παιχνίδι τους σήμερα για να καταλάβουν ότι κάθε άλλο παρά υπερβάλω!

Υ.Γ.2:Ο Φερέρ Jim είχε κάνει και 11 αλλάγες μαζεμένες σε φιλικό στο 70!!Επίσης να δηλώσω ότι όταν απολύθηκε το 2008 η αποζημιώση του ήταν 500.000 ευρώ για κάθε χρόνο που δε θα προπονούσε ομάδα ουτε μία μέρα για τα επόμένα 3 χρόνια!Και έτσι πήρε 1.500.000 αποζημίωση και εκανε και το κομμάτι του ως σχολιαστής αλλα και πλεον από πέρυσι σαν παράγοντας της Mallorca την οποία προπονούσε παλιότερα επί 11 συναπτά έτη.

The Catalan είπε...

ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ:Το Διπλό της Ράγιο έχει πέσει πλέον στο 3 δείγμα του ότι έχει πάρει αρκετό ποντάρισμα απο χτες..Κάτι θα ξέρουν και αυτοί... ;)

Unknown είπε...

Είδα χτες το πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Σανταντερ. Δεν ήταν τόσο τραγική όσο φανταζόμουν, αλλά σίγουρα περιοχή δεν πατούσαν. Η Ράγιο προηγούταν με 0-1, με γκολ-οφσάιντ, αλλά είχε πιο σίγουρα πατήματα στο γήπεδο. Δεν κατάλαβα βέβαια από το λίγο που είδα, αν είναι καλύτερη ομάδα ή απλά παίζει χωρίς άγχος και τη βοηθάει αυτό. Πάντως είδα ότι έληξε 1-1.

Καταλανέ, τι ακριβώς έγινε και πώς αντέδρασε ο Κούπερ στο β';

The Catalan είπε...

Χτες η Σανταντερ έκανε την επανάστασή της.Αποδίδοντας εκπληκτικο ποδοσφαιρο ξεπερασε τον μ.ο. της καιέκανε 6 τελικές!Βήματα προοδου λοιπον..Πέρα απο την πλάκα.η Σανταντερ χτες Jim βρέθηκε πίσω στο σκορ και προσπαθουσε πιέζοντας λίγο να ανατρέψει το σκορ.Δε ξέρω αν είδες τα στατιστικά με την λήξη του ημιχρόνου αλλά οι τελικές ήταν 1 για Σανταντερ και 4 για Ραγιο!Και η κατοχή 39-61!Πως θες να σωθείς έτσι,πραγματικά;!Στο δεύτερο πιεσε ενα τέταρτο η Σανταντερ,έβαλε το γκολ,έκανε και άλλες 2 φάσεις άλλα ως εκει.Οπως θα μπορουσε να χάσει με το δοκάρι της Ραγιο έτσι θα μ,πορουσε να κλεψει και το ματς στο 92 με την καλυτερη της φαση.Αλλα η γνώμη μου δεν αλλάζει,παραμένει μια κακή ομάδα που δεν έχει κερδίσει καμία απο τις ομάδες με τις οποίες παλεύει για να παραμείνου στην κατηγορία.Η Ραγιο έδειξε χτες στοιχεία καλής ομάδας για ακόμα μια φορά.Σωστες πασες,καλή κυκλοφορία,και καλούς παίχτες στα χαφ και τον μεγάλο Ταμούδο μπροστά.Σίγουρο και σωστό ποδόσφαιρο.Και για να μην προβάλει κάποιος σαν δικαιολογία το φτωχό ρόστερ της Σανταντερ,να πω ότι πλην Ταμούδο,Πέρες και Κουέστα,οι υπόλοιποι 8 παίχτες της Ραγιο χτες αποτελούσαν τον κορμο της ομάδας που επαιζε και πέρυσι στην δεύτερη κατηγορία.Αυτό τα λέει όλα.Ο Κούπερ στο β' έκανε πιο επιθετική την ομάδα με τις κλασικές πάντα αλλαγές του.Πιέσαν για την ισοφάριση και τα κατάφερε σχετικά νωρίς η ομάδα του,άλλα έως εκεί.Με 6 τελικές εσυ,10 ο αντιπαλος και συνολική κατοχή 40-60,νομίζω καταλαβαίνουν όλοι την συνολική εικόνα των δύο ομάδων.

The Catalan είπε...

Αν οι της Οσασουνα δε καταφερναν να φερουν Χ ενω παιζανε μονοι τους,θα τα ειχαμε πολυ καλα στις αναλυσεις μας.Μονοι τους παιζανε,και κανανε 2 πεναλτυ και πηγαν 2-2!Κριμα..Συνεχιζουμε ομως δυναμικα!

Υ.Γ.:javi Varas και Marcelino,σταματηστε να με δικαιωνετε!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India