Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

5η αγωνιστική στην Primera


Ξεκινά αύριο η 5η αγωνιστική στην Ισπανία όπου και κυριαρχούν κάποια δύσκολα παιχνίδια. Θα σταθώ σε κάποια από αυτά που έχουν έντονο στοιχηματικό ενδιαφέρον και τα σημεία που θα τιμήσω σε αυτούς τους αγώνες.

-Gijon-Santander : Από τα παιχνίδια ¨ο θάνατός σου, η ζωή μου¨ και για τις δύο ομάδες. Βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα στην αρχή του πρωταθλήματος και αναζητουν και οι δύο εναγωνίως την πρώτη τους νίκη που θα τους ξεκολλήσει από εκεί. Η Santander έχει ξεκινήσει όπως ακριβώς προέβλεπα, δηλαδή άσχημα. Μπορεί να σταμάτησε την Ρεάλ αλλά σε αυτό φταίει και η αναποτελεσματικότητα της ίδιας της Ρεάλ. Η Santander έχει πολύ φτωχό ρόστερ και έναν προπονητή που ειδικεύεται...
στο να φεύγει στην μέση της χρονιάς αφήνοντας τις ομάδες τους  στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Αναφέρομαι στον Κούπερ τον οποίο ο χρόνος απ’ότι φαίνεται έχει εμφανώς ξεπεράσει. Μετά την τεράστια επιτυχία της Βαλένθια πριν 10+ χρόνια έχει δείξει ότι δε μπορεί πλέον. Οι οπαδοί του Άρη προφανώς θα απορούν με την άποψή μου γιατί τον θυμούνται θετικά καθώς δεν είναι και λίγο για την ομάδα τους να παίζει στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο. Άλλα και τον Άρη τον άφησε σχεδόν διαλυμένο, με κακή άμυνα και ακόμα χειρότερη επίθεση ,κάτω από την μέση της βαθμολογίας. Συνέχισε έτσι το «έργο» που είχε κάνει κατά σειρά σε:

-Ίντερ, την οποία αφού έχασε το πρωτάθλημα την μία χρονιά μέσα από τα χέρια του,την άφησε στη συνέχεια διαλυμένη στην 9η θέση το 2003.
-Μαγιόρκα, την οποία αφού έσωσε δύσκολα την μία χρονιά, την άφησε την επόμενη στην τελευταία θέση και αποχώρησε τον Ιανουάριο.
-Μπέτις,την άφησε στην ζώνη του υποβιβασμού και έφυγε τον Δεκέμβρη του 2007
-Πάρμα,την πηρε στην ζώνη του υποβιβασμού και τελικά έπεσε το 2008.
-Εθνική Γεωργίας,δεν έκανε ούτε καν νίκη σαν αυτές που κάνει ο Τιμούρ και έφυγε,μαντέψτε τον μήνα.Δεκέμβριο!
-Άρη.Θυμάστε τι μήνα έφυγε;Γενάρη!
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι οι ομάδες του τον διώχνουν ή φεύγει o ίδιος στη μέση της χρονιάς και αν συμβαίνει σε 6 συνεχόμενες ομάδες, νομίζω ότι μόνο τυχαίο δε είναι και προβλέπω ότι δύσκολα δε θα συμβεί και στην 7η. Η Santander νομίζω θα συνεχίσει αυτή την πορεία και ο Κούπερ θα έχει φύγει μέχρι τον Ιανουάριο.
Για την Gijon τα έχω γράψει αρκετές φορές, και θα συνεχίσω να το λέω. ΔΕΝ είναι ομάδα για να πέσει. Έχει ξεκινήσει με δύσκολο πρόγραμμα και θα συνεχίσει έτσι αφού μετά την Santander ακολουθούν παιχνίδια με Μπαρτσελόνα εντός και Σεβίλη εκτός!Η ψυχολογία της ομάδας πάει από το κακό στο χείρότερο  και χρειάζεται μια νίκη για να ανέβει ψυχολογικά. Κι αν δε κερδίσει και αυτό το ματς τα πραγματα δυσκολεύουν εξαιρετικά αφού δε προβλέπεται βαθμός τις επόμενες δύο αγωνιστικές. Θεωρώ ότι πάρα πολύ δύσκολα θα χάσει από τη Santander και έχει τεράστια ευκαιρία να κάνει την πρώτη της νίκη. Θα πάω με τον άσσο σε απόδοση 2.20 που βρίσκω πολύ συμπαθητική.

-Σεβίλη – Βαλένθια. Για την Σεβίλη τα έχουμε πει. Πολύ καλός προπονητής, πολύ καλοί παίχτες, όχι ακόμα πολύ καλή ομάδα κάτι το οποίο όμως δε της έχει στοιχίσει ακόμα. Θεωρώ όμως ότι είναι θέμα χρόνου να παρουσιάσει το καλό της πρόσωπο και συνολικά  Η Valencia συνεχίζει στα γνωστά της μονοπάτια. Ίδιο προπονητή με αποδεδειγμένο έργο τα προηγούμενα χρόνια στην ομάδα και ιδιαίτερα ταλαντούχο, και αρκετούς πολύ καλούς παίχτες. Χρησιμοποίησε συνετά τα πολλά λεφτά που πήρε από τις πωλήσεις Mata-Isco-Joaquin αποκτώντας πληθώρα ποιοτικών παιχτών, όπως οι Victor Ruiz, Barragan, Rami, Piatti, Michel, Dani Parejo κτλ προσθέτοντας και άλλες λύσεις στην ομάδα όπου μαζί με τους παλιούς Soldado,Hernandez,Banega,Alba και Albelda συγκροτούν μια πολύ ποιοτική μεσαία και επιθετική γραμμή. Την χρίζω έστω και σχετικά νωρίς φαβορί για την 3η θέση για την οποία θα παλέψει μαζί με Ατλέτικο και Σεβίλη, αρκεί η τελευταία να βελτιωθεί γρήγορα. Η ποιότητα λοιπόν των δύο ομάδων μας προϊδεάζει για ένα καλό παιχνίδι όπου και οι δυο έχουν την ικανότητα να σκοράρουν. Πρόβλεψη σημείου είναι δύσκολη και παρακινδυνευμένη, θεωρώ και τα 3 σημεία εξίσου πιθανά, με ένα μικρό πλεονέκτημα ενδεχομένως στον άσσο λόγο έδρας, χωρίς πιθανή ισοπαλία ή διπλό να αποτελεί έκπληξη. Αλλά σε αυτό τον αγώνα θα προτιμήσω το Over με απόδοση 1.85

-Ο τελευταίος μου αγώνας είναι ο Γραναδα-Οσασούνα. Η Γρανάδα είχε πολύ καλή ομάδα για την Segunda αλλά στην Πριμέρα θα δυσκολευτεί. Απέκτησε πολλούς παίχτες (21!) εκ των οποίων βέβαια ελάχιστοι θα πιάσουν ή έχουν ήδη πιάσει. Δυσκολεύεται να βάλει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή μέχρι στιγμής κι ο Φαμπρι Γκονζάλες ξέρει ότι το ποδόσφαιρο που έπαιζε πέρυσι με καλό πρέσινγκ και προσεχτικές πάσες και θα βγάλουμε τα γκολ μπροστά απέναντι στις αργές άμυνες των υπολοίπων, δε μπορεί αν εφαρμοστεί φέτος, τουλάχιστον όχι αν θέλει να εξασφαλίσει νωρίς την σωτηρία της. Λογικά θα παίξει σφιχτά και σε αυτό το παιχνίδι, κάτι το οποίο κάνει και η Οσασούνα καθώς τα 8 γκολ της Μπαρτσα δεν αποτελούν κριτήριο αμυντικής λειτουργίας. Κριτήριο αποτελούν τα 1 γκολ που έχει δεχτεί από Ατλέτικο-Σεβίλη-Χιχόν. Θα πήγαινα με το under άλλα η απόδοση του κοντά στο1,65 δε με ελκύει. Οπότε θα πάω με το ΟΧΙ γκολ-γκολ στην καλή απόδοση του 1,85


Υ.Γ.:Σήμερα έχουμε και σημαντικό παιχνίδι στην 2η κατηγορία μεταξύ Ελτσε-Αλμερία.Δύο πολύ καλές ομάδες που κατα πάσα πιθανότητα και πλην απροόπτων θα είναι στην πρώτη 6άδα και θα διεκδικήσουν την άνοδο τους στην 1η κατηγορία.Η Έλτσε δεν έχει τους παίχτες που θα την καθιστούσαν αυτομάτως φαβορί για την άνοδο,έχει όμως την καλή και στρωμένη ομάδα που την κερδίζεις δύσκολα. Η δε Αλμερία έχασε σημαντικούς παίχτες κατι το λογικό μετα τον υποβιβασμό της,αλλά έχει την συνολική ποιότητα να διεκδικήσει την ανοδό της κατευθείαν. Επειδή απ'οτι φαίνεται εξαρχής η Έλτσε δεν έχει χάσει την περσινή καλή αμυντική της λειτουργία στην οποία και βασίζεται(1η καλύτερη άμυνα πέρυσι στην κατηγορία) και συνηθίζει να χτυπάει πρώτη στην έδρα της ακόμα και στα δύσκολα παιχνίδια,θα επιλέξω το να σκοράρει πρώτη η Έλτσε με απόδοση κοντά στο1.75

Να τονίσω εδώ ότι σπάνια παίζω 3άδες ή 4άδες παρολί με αποδόσεις άνω του 1,70. Οπότε και σε αυτή την αγωνιστική επέλεξα καλές αποδόσεις που αξίζουν το ρίσκο μας τις οποίες και θα παίξω με σύστημα. Γιατί καλό είναι να παίζουμε στοίχημα, αρκεί και όταν χάνουμε να ξέρουμε ότι τουλάχιστον επιλέξαμε σημεία που αξίζανε τα λεφτά μας (σημεία δηλαδή value bet).

Καλή επιτυχία σε όλους όσους θα στοιχηματίσουν αυτό το Π/Σ/Κ!

10 σχόλια:

Unknown είπε...

Καταλανέ, ομολογώ ότι δεν ήξερα το παρελθόν του Κούπερ και απορώ αρκετά. Όταν ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη, όλοι μιλούσαν για μια τεράστια προπονητική προσωπικότητα κι όλοι πίστευαν ότι μπορεί να αλλάξει του ρου της ιστορίας του Άρη. Το πίστευα κι εγώ, γνωρίζοντας την τεράστια επιτυχία του με τη Valencia και τους δύο τελικούς Champions League. Είχε βέβαια την ταμπέλα του looser, άλλωστε ποιος ξεχνάει το πρωτάθλημα που έχασε με την Inter το 1999.. Ωστόσο, τα υπόλοιπα δεν τα γνώριζα και θα κρατήσω το προγνωστικό σου για φυγή ή διώξιμο ως το Γενάρη!

Από όσα έχεις γράψει, νομίζω ότι έχεις τον Κούπερ στην ίδια λίστα με Σβεν Γκόραν Έρικσον (Leicester) και Ρόι Χοτζον (West Brom) ;-)

The Catalan είπε...

Επεσες διάνα Jim!Απλά υπάρχουν προπονητές που δε τους παω καθόλου,κι όσο καποιοι υποστηρίζουν οτι προκειται για κολοσσους της προπονητικής,αλλο τόσο τους γραφω στα μαύρα τεφτέρια!Κανένας δεν είπε ότι ο Κουπερ είναι άχρηστος.Έχει τεράστιες επιτυχίες στο βιογραφικό του σε Αργεντική,Μαγιόρκα(1η θητεία) και Βαλένθια.Έχει επιτυχίες που πολλοί προπονητές θα ζήλευαν.Ούτε υποστηρίζω ότι δεν έκανε για τον Άρη,πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ελληνικό πρωτάθλημα που έχει πάρει τιτλους ακόμα και ο Σουμ και ο Προτασοφ.Βάση παλιότερου βιογραφικού ήταν τιμή για το ελληνικό πρωτάθλημα ο Κούπερ.Αλλά πλέον νομίζω ότι δε μπορεί σε υψηλο επίπεδο και κυρίως όταν δεν έχει και παίχτες.Και η Σανταντερ μόνο ποιοτικούς παιχτες δε μπορεις να πεις ότι έχει.Ίσως θυμηθεί τα παλιά του και την σώσει,τι να πω!Αλλα το βλέπω δύσκολο..Η σειρα προτίμησης είναι:
-Σβεν
-Εκτορ
-Ροι
σε σειρά αυξάνουσας προπονητικής ποιότητας! :Ρ

The Catalan είπε...

Μια μικρή διορθωση μόνο Jim,με την Ιντερ έχασε εκείνο το άχαστο πρωτάθλημα το 2002!

The Catalan είπε...

Κρίμα για το 1ο γκολ της ΈΛτσε.Δε μας έχει συνηθίσει σε τέτοια κακή αμυντική αντίδραση και κυρίως στα πρώτα 45 δευτερολέπτα..Πλήρης αιφνιδιασμός αλλά δεν πτοούμαστε

Unknown είπε...

Φίλε Καταλανέ η ενημέρωση που μας κάνεις για το παρελθόν του Κούπερ είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Εγώ προσωπικά δεν το γνώριζα και είχα διαφορετική εντύπωση για τον συγκεκριμένο προπονητή.
Πάντως για το αυριανό παιχνίδι της Σανταντέρ μέσα στη Χιχόν κολάζομαι. Την απόδοση στο διπλό τη θεωρώ πολύ μεγάλη, σε αντίθεση με την συμπαθητική του άσσου.
Ξέρω ότι εκτιμάς πολύ τους γηπεδούχους αλλά και το 3.60 ως απόδοση στο διπλό το θεωρώ σφάλμα.
Εσύ που τις παρακολουθείς κάτι παραπάνω θα ξέρεις και δίνεις τον άσσο… αλλά βλέπεις και σωστές τις αποδώσεις ???

Τη Σεβίλλη την έπαιξα σήμερα λόγο της έδρας όπως αναφέρεις κι εσύ. Όντως δύσκολο παιχνίδι, αλλά θεωρώ ότι έχει προβάδισμα και την πληρώνουν καλά…

The Catalan είπε...

Φίλε betonia μπορώ να σου πω ότι με τους προπονητές έχω μια γενικότερη λόξα και ασχολούμαι πολύ και με το παρελθόν τους και κυρίως όσων έχουν περάσει απο την Ισπανία. Εξου και οι λεπτομέρεις όσον αφορα το παρελθόν του - κατα τ'αλλα- καποια στιγμή κορυφαίου προπονητή,ίσως,στον κόσμο.Απλά δε θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε κολλημένοι σε μια τεράστια επιτυχία που είχε κάνει πριν 15 περίπου χρόνια και να τον κρίνουμε βάση αυτού.
Πολύ σωστά τα λες για τον αγώνα Χιχόν-Σανταντερ.Ο άσσος έχει απλά συμπαθητική απόδοση και το διπλό αρκετά μεγάλη για αποτέλεσμα που δε θα ειναι και εκτος πραγματικότητας,μεταξύ μας.Θα θεωρούσα πολύ πιο λογικές τις αποδόσεις του στυλ 2,50-3-2,80 πχ. Απλά μιλάμε στην ουσία για αγώνα επιβίωσης της Χιχόν.Αν δε κερδίσει αυτή την αγωνιστική μπορεί στο τέλος της 7ης αγωνιστικής να έχει 0 ή 1 βαθμούς και τα πράγματα να γίνουν στην ουσία σχεδόν μη αναστρέψιμα(αν και τίποτα δεν αποκλείεται στην Ισπανία τις τελευταίες αγωνιστικές...).Ο Preciado ξέρει πως να σώσει την ομάδα του και νομίζω ότι θα την προετοιμάσει κατάλληλα για την πρώτη νίκη.Απέναντι σε μια ομάδα στα μέτρα της θεωρώ ότι εύκολα ή δύσκολα θα το πάρει το παιχνίδι.Αυτό που φοβάμαι πιο πολύ είναι μήπως γίνει καμία στραβή και προηγηθεί η Σανταντερ και γίνει ακόμα χειρότερη η ψυχολογία των γηπεδούχων.Αλλα όλα αυτά εικασίες είναι,θα το δούμε αύριο.Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο στοιχηματικά και γι'αυτό το διάλεξα όπως και τα άλλα.Το να πω οτι διαλέγω την Ρεαλ με χαντικαπ -3 και την Μπαρτσα αλλό τόσο είναι σχετικά εύκολο να το πουνε όλοι.
Στη Σεβίλη όσο πιθανό ειναι ένα σκορ 2-0,άλλο τόσο είναι και ένα σκορ 0-2 και άλλο τόσο ενα σκορ 2-2.Η έδρα σε αυτά τα ματς μετράει και η λογική του παιξίματος του άσσου είναι σωστή.Χωρίς κανένας να πει ότι αν καποιος κηνυγήσει το διπλό είναι χαμένος απο χέρι.Επέλεξα το όβερ και αν θες μπορω να σου πω όλου τους λόγους.Negredo,Navas,Armenteros,Kanoute,Manu,Soldado,Alba,Hernandez,Canales,Piatti κτλ κτλ.Απίστευτες επιθετικές γραμμές που μπορουν να σκοράρουν γκολ.

Όλα αυτά στη θεωρία,στην πραξη τα βλέπουμε!

The Catalan είπε...

Βέβαια αυτά φίλε betonia τα λέγαμε χτες,γιατί η απόδοση της Χιχόν έχει παέι πλέον σε επίπεδα 2-2.05 τα οποία και είναι σχετικά χαμηλά θα έλεγα.Αλλά εγώ θα επιμείνω και θα την στηρίξω.Για όποιον έχει χρόνο και δει το παιχνίδι,να τονίσω ότι η προπονητική αξία του Preciado δεν έχει καμία σχέση με την εξωτερική του εμφάνιση,μην μπερδευτείτε...

Unknown είπε...

Φίλε μου Καταλανέ εύχομαι να βγει ο άσσος.
Θα έχεις προσέξει ότι κυνηγάω μεγάλες αποδόσεις και αυτή του διπλού μου έκλεινε το μάτι, καθώς τη θεωρώ υπερβολική. Τέλος πάντων όμως ελπίζω να δικαιωθείς, γιατί πραγματικά έχουν βάσει τα όσα γράφεις…

The Catalan είπε...

Κι εγω αυτό ελπίζω γιατί την έχω στηρίξει την ομάδα,αρκετα.Αλλά ευτυχώς τουλαχιστον έχω οικονομικό περιθώριο αστοχίας σήμερα,γιατι τα -3 και -3.5 που γραφω παραπανω για ρεαλ και μπαρτσα,πληρωσαν αρκετα καλα χτες!Και τωρα κηνυγάμε την Χιχόν και την εκπληξη που είχα σταμπαρει αλλα ηταν παρακινδυνευμένη να προτείνω,το διπλό της Σοσιεδαδ μέσα στη Μαγιόρκα.

The Catalan είπε...

Κρίμα για τις επιλογές πάντως,ατυχία ήταν..Η Χιχόν προσπαθούσε άλλα trejo-sangoy-barral δε το εχουν,τα εχω πει.Με αυτή την Σανταντερ σε πονανε τα ματιά σου,όσο είδα από τον αγώνα μετα την ΑΕΚ(ήταν έτοιμα τα μάτια μου δλδ...)Οι αλλοι χανανε πεναλτι,οι άλλοι τελικά ήρθαν under αλλα με γκολ/γκολ..Οκ,την επομενη φορα θα είμαστε πιο τυχεροι!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India