Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Europa League: Στους ομίλους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, απ’ την TV τη συνέχεια ο ΠΑΟ…

 Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-1 τη Μακάμπι, αλλά το 3-0 στο Ισραηλ ήταν καθοριστικό για την υπόθεση πρόκριση. Η ανατροπή ενός τέτοιου σκορ είναι εξαιρετικά δύσκολη, ιδικά αν η ομάδα που το έχει είναι αρκετά αξιόλογη.   
Μάλιστα το κακό γίνετε ακόμη μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς ότι μετά τους αποκλεισμούς από το Champions League και το Europa League, αναμένεται και βαριά τιμωρία για τους Πράσινους, λόγο των εκτεταμένων επεισοδίων και της διακοπής του αγώνα.

 Ο ΠΑΟΚ πέτυχε τον πρώτο του φετινό στόχο. Το γκολ του Μπαλάφα στο 55ο λεπτό στην Ουκρανία, έστειλε τον Δικέφαλο του Βορρά στους ομίλους της διοργάνωσης. Σε συνδυασμό βέβαια με το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού στην Τούμπα, για να είμαστε πιο δίκαιοι.
Ο ΠΑΟΚ έδειξε την ανωτερότητα του απέναντι στην Καρπάτι. Χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο, με σημαντικές ελλείψεις και με εμφανή αγωνιστικά προβλήματα...
πήρε μια αρκετά εύκολη πρόκριση.
Η καθαρή νίκη με 2-0 στην Τούμπα (αν και ήρθε με μεγάλη δόση τύχης), έδωσε σοβαρό προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς. 
Από εκεί και πέρα χρειαζόταν μόνο η σοβαρότητα που διακρίνει τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, σε όλα τα ευρωπαϊκά του παιχνίδια.
Στον όμιλο ο Δικέφαλος του Βορρά θ’ αντιμετωπίσει τις Τότεναμ, Ρουμπίν Καζάν και Σάμροκ Ρόβερς.


 Η ΑΕΚ με γκολ στο 111ο λεπτό στη Γεωργία πήρε την δύσκολη όπως αποδείχθηκε, αλλά πολύ σημαντική πρόκριση.
Η Ένωση έδειξε χαρακτήρα απέναντι στη Ντιναμό Τιφλίδας και στα δυο παιχνίδια. Η απόδοση της δεν ήταν καλή για μεγάλα διαστήματα, αλλά στο τέλος των αγώνων βρήκε τους τρόπους, σκόραρε και πήρε τ΄ αποτελέσματα που τη στέλνουν στην επόμενη φάση. 
Το γκολ του Χοσέ Κάρλος στο 86ο λεπτό στην Αθήνα έδωσε ένα μικρό προβάδισμα, που όμως εξανεμίστηκε μόλις στο 1ο λεπτό του επαναληπτικού.
Εκεί τα πράγματα έδειχνα πραγματικά δύσκολα, καθώς η ΑΕΚ πιέστηκε πολύ από την έναρξη του αγώνα και κινδύνευσε σε αρκετές περιπτώσεις να δεχθεί και δεύτερο γκολ.
Έδειξε όμως χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και κάθε λεπτό που περνούσε γινότανε καλύτερη. Τελικά λυτρώθηκε στο 110ο λεπτό με το πέναλτι που κέρδισε ο Γκούντγιονσεν και εκτέλεσε ο Λεονάρντο.  
Στον όμιλο ο Δικέφαλος του Νότου θ’ αντιμετωπίσει τις Άντερλεχτ, Λοκομοτίβ Μόσχας και Στουρμ Γκρατς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India