Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Κλήρωση-πρόκληση στο Champions League για τον Ολυμπιακό

Έπειτα από τη διενέργεια της κλήρωσης για τους ομίλους του Champions League της περιόδου 2011-2012 οι πρωταθλητές Ελλάδας τοποθετήθηκαν στον 6ο όμιλο με αντιπάλους την Άρσεναλ, τη Μαρσέιγ και τη Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Με μια πρώτη ανάγνωση των παραπάνω ονομάτων η κλήρωση αυτή φαντάζει δύσκολη για τον Ολυμπιακό και οι ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δεν είναι και πάρα πολλές. 
Η διαδικασία της κλήρωσης άρχισε ιδανικά θέτοντας τον Ολυμπιακό αντίπαλο με την Άρσεναλ από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και τη Μαρσέιγ από το δεύτερο. Αυτός ήταν ο καλύτερος συνδυασμός που μπορούσε να τύχει στους πρωταθλητές μαζί με αυτόν της Πόρτο με τη Σαχτάρ. Οι υπόλοιποι ήταν φωτιά και λάβρα, όπως για παράδειγμα αυτός της Μπαρτσελόνα με τη Μίλαν ή αυτός της Ρεάλ με τη Λιόν....
Η Άρσεναλ ξεπέρασε το εμπόδιο της Ουντινέζε για την είσοδο στους ομίλους χάρη στην αρκετή δόση τύχης που είχε στο πρώτο παιχνίδι στο Λονδίνο. Έπειτα από την αποχώρηση του Φάμπρεγκας και του Νασρί έχει αποδυναμωθεί αρκετά, γεγονός που φαίνεται και από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της στην Πρέμιερ Λιγκ όπου έχει φέρει μία ισοπαλία εκτός με τη Νιούκαστλ και μία ήττα εντός από τη Λίβερπουλ. Σίγουρα δε θα είναι η ομάδα που αντιμετώπισε πριν από δύο χρόνια και πάλι στους ομίλους ο Ολυμπιακός αλλά αυτό από μόνο του μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα και φυσικά δε μπορεί να αποτελεί λόγο εφησυχασμού. 

Η Μαρσέιγ αποτελεί την ομάδα γρίφο του ομίλου και είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πως θα παρουσιαστεί έπειτα από το πολύ κακό ξεκίνημα που έχει κάνει στο Γαλλικό πρωτάθλημα έχοντας τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμους αγώνες απέναντι στη Σοσό, στην Οσέρ και στη Σεντ Ετιέν στην Οσέρ.
Οι πρωταθλητές Γερμανίας ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να τύχει από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας αναλογιζόμενοι τις υπόλοιπες πιθανές επιλογές (π.χ. Γκενκ, Οτελούλ Γκαλάτι, Βικτόρια Πλζεν και Ντιναμό Ζάγκρεμπ). Η νεανική και ταχύτατη ομάδα της Μπορούσια εντυπωσίασε πέρσι στην Μπουντεσλίγκα κατακτώντας το πρωτάθλημα με χαρακτηριστική άνεση. Μέχρι στιγμής στο νέο πρωτάθλημα έχει δύο νίκες στην έδρα της απέναντι στο Αμβούργο και τη Νυρεμβέργη και μία ήττα εκτός από τη Χόφενχαιμ. Σε περίπτωση που πιάσει και φέτος το δαιμονισμένο ρυθμό και την εξαιρετική απόδοση που είχε σε όλη σχεδόν την περσινή περίοδο θα είναι σε θέση να κατακτήσει ακόμη και την πρώτη θέση του ομίλου. Και οι τρεις αντίπαλοι της, ειδικά στο Βεστφάλεν, προβλέπεται ότι θα υποφέρουν.  

Τουλάχιστον ο Ολυμπιακός ήταν τυχερός στον καταρτισμό της σειράς των αγώνων όπου θα ξεκινήσει στις 13/9 στο Καραϊσκάκη απέναντι στην κακή μέχρι στιγμής Μαρσέιγ, στις 28 του ίδιου μήνα θα φιλοξενηθεί από την Άρσεναλ και έπειτα θα ακολουθήσουν οι δύο κρίσιμοι αγώνες με τη Ντόρτμουντ, αρχικά εντός στις 19/10 και μετά εκτός στις 1/11.  Στις 23/11 θα φιλοξενηθεί  στο Βελοντρόμ από τη Μαρσέιγ και θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στις 6/12 απέναντι στην Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη, όπως ακριβώς και πριν από δύο χρόνια όπου η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ παρουσιάστηκε με τα δεύτερα έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση και την πρώτη θέση του ομίλου.  
Εν κατακλείδι, ο όμιλος αυτός μοιάζει αρκετά με αυτόν της περιόδου 2007-08 όπου ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τη Ρεάλ, τη Βέρντερ και τη Λάτσιο και ανατρέποντας τα προγνωστικά πέρασε στην επόμενη φάση. Κλειδί για την τύχη του στο φετινό όμιλο αποτελεί το πρώτο παιχνίδι απέναντι στη Μαρσέιγ στο Φάληρο. Σε περίπτωση νίκης όλα είναι ανοιχτά ενώ σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα δυσκολεύουν αφάνταστα.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Φίλε Γιάννη πολύ δύσκολα τα πράγματα. Δεν είναι καμιά τους υπερομάδα αλλά και οι τρεις είναι καλές ομάδες.
Θα θεωρήσω μεγάλη επιτυχία την τρίτη θέση…

charalampos είπε...

Γιάννη εμένα η κλήρωση δεν μου άρεσε. Ήθελα υπερομάδα και έναν 4ο υποδιαίστερο του Ολυμπιακού.

Με χαλάει που και οι 3 αντίπαλοι είναι από ποδοσφαιρομάνες χώρες με δυνατά πρωταθλήματα.

Πάντως αυτά τα ματς πέρσι έλειψαν από τον Ολυμπιακό που θα πρέπει φέτος να διαχειριστεί σωστά τα τρεξίματα του.

Καλή επιτυχία στην ομάδα σου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India