Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

The show must go on...

Όχι δεν πρόκειται για το θρυλικό τραγούδι των Queen. Μην παρασύρεστε.
Ο τίτλος αναφέρεται καθαρά στην βούληση των αρμοδίων για διεξαγωγή νέου πρωταθλήματος. Να διευκρινίσω βέβαια ότι με τον όρο "νέο" εννοούμε το πρωτάθλημα της σεζόν 2011-2012.


Το show λοιπόν πρέπει να συνεχιστεί και ας έχει πληγεί το κύρος του ανεπανόρθωτα. Τα πράγματα δείχνουν απλά μιας και έχει υπάρξει αντίστοιχο σκάνδαλο στο παρελθόν στη γείτονα Ιταλία σαν οδηγός. Στην Ελλάδα όμως μονίμως θα χάνουμε το δάσος και θα βλέπουμε μόνο το δέντρο. Μετά τον απίστευτο ντόρο, τις αποκαλύψεις, τα ονόματα, τις φημολογούμενες τιμωρίες, τις προφυλακίσεις και...και...και...
τεχνηέντως επήλθε πάλι η ηρεμία. Η ευθιξία είναι λέξη άγνωστη και ορισμένα πρόσωπα ή ορισμένοι προσωποπαγείς θεσμοί είναι πάνω από νόμους και συντάγματα. Δεν είδα κανέναν να παραιτείται από πουθενά λες και το θέμα δεν τον αφορά, χαρακτηριστικά θα σας αναφέρω οτι στην συνεδρίαση των παραγόντων της Superleague μπήκε ο κ Μαρινάκης στην αίθουσα και ρώτησε απλά-κοφτά αν κανένας είχε κάποιος πρόβλημα με την προεδρία του. Την απάντηση μπορείτε να την φανταστείτε. Δεν θα μείνω όμως μόνο σε αυτό αλλά θα επισημάνω και την προσπάθεια των υπολοίπων προέδρων με ατσαλάκωτο ύφος να υποβαθμίσουν τον όλο χαμό ισχυριζόμενοι ότι όλα αυτά αγγίζουν τη σφαίρα των αστικών μύθων. Τι να πω?


Από τη άλλη η πραγματικότητα, αυτή που μιλάει με γεγονότα και όχι με "μασημένα" συμπεράσματα, δείχνει να αποκαλύπτει κάτι εντελώς διαφορετικό. Η UEFA πιέζει την ΕΠΟ για τη διαλεύκανση της υποθέσεως, βλέπεται στην Τουρκία και παλαιότερα στην Ιταλία τα αντισταθμιστικά μέτρα που επάρθησαν για την πάταξη των στημένων, ήταν κλάσης πιο θαρραλέα από αυτά της Ελλάδος που έμειναν στην καλή δουλειά της Παπανδρέου. Α και για να μη αδικήσω το κράτος να επισημάνω οτι κατάφερε να κόψει τις επιχορηγήσεις στις ΠΑΕ (άλλο που δεν ήθελε με το ΔΝΤ να πιέζει) δίνοντας το καλό παράδειγμα.
Επιπροσθέτως, η Nova ψαλιδίζει τις τιμές (44 εκατ. ευρώ κάτω στις ομάδες της SL) λόγω της υποβάθμισης του προϊόντος που εκμεταλλεύεται, τα play off της football league είναι στον αέρα, ένα μπάχαλο επικρατεί με τις ομάδες που τελικά θα αγωνιστούν στην πρώτη κατηγορία του νέου πρωταθλήματος αλλά και την Ευρώπη, άλλοι συγχωνεύονται, άλλοι δεν έχουν καν φτιάξει ομάδα, εντωμεταξύ σοβαρές μεταγραφές δεν γίνονται πουθενά και παρόλα αυτά ολά βαίνουν καλώς με τα τέλη Αυγούστου να φημολογούνται ως το ραντεβού για την πρεμιέρα.

 
Απ' όλα τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι το μαγαζάκι πρέπει να παραμείνει ανοιχτό πάση θυσία. Φαίνεται ότι ακόμη και έτσι τα κέρδη των εμπλεκομένων δεν θα είναι αμελητέα. Βούληση υπάρχει δε λέω, αλλά αρχίζει και τελειώνει σε ένα τηλεοπτικό πάνελ. Ποιος θα τολμήσει να υποβιβάσει εδώ την αντίστοιχη Γιουβέντους? Κανένας φυσικά.
Η παράσταση θα συνεχιστεί, τα πρόσωπα μπορεί να αλλάξουν, το σενάριο να διασκευαστεί, ο θίασος να χάσει λίγο από την λάμψη του αλλά το έργο θα ανεβεί.... 

4 σχόλια:

MetalDefianceProductions είπε...

δεν αλλαζει ποτε και τιποτα...απο την κοινωνια και τις σχεσεις μεχρι νοοτροπια,υποκρισια και ναρκισισμο.Σιγα μην αλλαξει το ποδοσφαιρο,και για να ειμαι ειλικρινης,δεν με ενδιαφερει κιολας φιλε.Πρωτα πρεπει να αλλαξουμε εμεις.

KANTHAR0S είπε...

Ήρθε η ώρα για τις ΠΑΕ να κάτσουν κάτω και να δουλέψουν. Να δουν τις ομάδες ως πραγματικές ανώνυμες εταιρίες και να δράσουν αναλόγως. Να θεσπίσουν κάποιο ευέλικτο εταιρικό πλάνο και να πορευτούν σύμφωνα με αυτό.

MetalDefianceProductions είπε...

φιλε kanthare,ειναι σαν να περιμενεις τοσο πολυ να γυρισει μια γυναικα σε σενα και ποτε δεν γυρναει.Θυματα ειμαστε και σε αυτο και στο ποδοσφαιρο και τιποτα δεν θα αλλαξει,απλα θα ξεχαστει...

Unknown είπε...

Συμφωνώ με το φίλο PANTHIRAS... Δεν θ’ αλλάξει τίποτα…
Εντάξει, στεναχωρήσαμε λίγο τον Βαγγέλη, αλλά μέχρι εκεί…
Τώρα μένει να τον ξαναγλυκάνουμε και όλα καλά…

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India