Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Προκριματικά Euro 2012: Ελλάδα - Μάλτα (Σάββατο 21:30 MEGA)

Η επίσημη αγαπημένη μας δίνει ακόμη έναν αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2012.
Ο αντίπαλος είναι και πάλι η Μάλτα αλλά αυτή φορά η αναμέτρηση θα δοθεί σε ελληνικό έδαφος. Ο αγώνας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν άτυπος επαναληπτικός του 0-1 στην Βαλέτα, αν ο αντίπαλος είχε μια πιο "βαριά" φανέλα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το ματς είναι και εύκολο. Θα θυμίσω ότι το βράδυ της 26ης Μαρτίου η Εθνική μας λυτρώθηκε στο 93΄, με γκολ του Τοροσίδη και αφού πιο πριν η Μάλτα έχασε μεγάλες ευκαιρίες να πάρει το ματς στην αντεπίθεση...



Ο αγώνας του Σαββάτου όμως, είναι διαφορετικός. Η Μάλτα εκτός έδρας χάνει πολύ από την δύναμη της αλλά η επιθετική της γραμμή δεν αμελητέα και έκανε σαφές ότι ξέρει να παίζει την κόντρα, καλά. Οι Bogdanovic, Mifsud και Schembri ήταν οι 3 διακριθέντες στην ήττα με 0-1, μαζί με τον τερματοφύλακα Haber που επέδειξε καλά αντανακλαστικά. Οι παίκτες του Buttigieg έχουν μία νίκη σε 15 αγώνες με θύμα την Γεωργία τον Αύγουστο του 2009. Έκτοτε τίποτα. Στους ομίλους σε 5 αγώνες έχει 5 ήττες με διαφορά γκολ -9.


Στα δικά μας, οι απουσίες των βασικών και η ανομοιογένεια του φορμαρίσματος είναι τα δύο βασικά προβλήματα του Σάντος. Σηφάκης, Σαμαράς, Χαλκιάς, Α.Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος κ.α είναι τιμωρημένοι ή τραυματίες ενώ άλλοι παίκτες προέρχονται από διακοπές και άλλοι από ματς Κυριακή-Τετάρτη.
Με τον βοηθό του Σάντος, Βρύζα, να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου καθώς οι πράσινες σειρήνες των σαγήνευσαν, η εθνική μας θα παραταχθεί και πάλι με το γνωστό 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να καθίσει ένας εκ των Κοτσόλη ή Κωνσταντόπουλου. Η αμυντική γραμμή μάλλον θα απαρτίζεται από τους Σπυρόπουλο, Μόρα, Κ. Παπαδόπουλο και Τοροσίδη. Στο κέντρο οι Τζιόλης, Καραγκούνης και Κατσουράνης θα προσπαθήσουν να κάνουν παιχνίδι ενώ μπροστά φουνταριστός θα παίξει ο Σαλπιγγίδης πλαισιωμένος από τους Φετφαζτίδη και Νίνη.


Η Ελλάδα σύμφωνα με τις τακτικές της προπόνησης θα προσπαθήσει να κάνει γρήγορο παιχνίδι από τα πλάγια και να χτυπήσει την Μάλτα με τις σέντρες του Φέτφα-Νίνη. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στις στημένες φάσεις με τον Κάρα να πειραματίζεται στις εκτελέσεις.


Τα άλλα ματς του ομίλου είναι το Κροατία-Γεωργία που γίνεται σήμερα Παρασκευή και είναι ματς-φωτιά και το Λετονία-Ισραήλ που γίνεται το Σάββατο. Η βαθμολογία μετά από 5 αγώνες είναι: Ελλάδα 11β, Κροατία 10β, Ισραήλ 10β, Γεωργία 9β, Λετονία 4β και Μάλτα με 0β. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India