Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Play-offs: Όλα ή τίποτα

Την Κυριακή αρχίζουν τα πλέυ οφς, με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό Βόλου να παίζουν για το ποιός θα κερδίσει τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ένας για το σεντόνι και οι υπόλοιποι για το Κύπελλο Ουέφα. Ένας για τα λεφτά και οι υπόλοιποι για τη δόξα. Κάπως έτσι είναι πλέον τα πράγματα, όσο ρομαντικά και αν τα βλέπει κανείς, αυτό που θέλουν οι ομάδες είναι έσοδα και το πακέτο είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ...
Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει με 3 βαθμούς, η ΑΕΚ με 1, ενώ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός Βόλου δεν έχουν βαθμούς. Τέταρτη χρονιά με πλέυ οφς για την Σούπερ Λιγκ και αν μάθαμε κάτι από τις προηγούμενες χρονιές, είναι ότι τα φαβορί χάνουν τη μάχη του μίνι Πρωταθλήματος.
Την πρώτη χρονιά (2007-08), η ΑΕΚ που έχασε το Πρωτάθλημα στα χαρτιά από τον Ολυμπιακό (υπόθεση Βάλνερ), ήταν το φαβορί απέναντι σε Παναθηναϊκό, Άρη και Πανιώνιο, αλλά δεν τα κατάφερε και έχασε τη δεύτερη θέση από τον Παναθηναϊκό.
Την επόμενη χρονιά, ο ΠΑΟΚ του Φερνάντο Σάντος ήταν το φαβορί, με δυνατή άμυνα έδειχνε ότι θα κέρδιζε τη δεύτερη θέση από τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και την Λάρισα, αλλά ο Παναθηναϊκός κέρδισε πάλι την πολυπόθητη δεύτερη θέση.
Πέρυσι, ο Ολυμπιακός θεωρητικά είχε το προβάδισμα απέναντι σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρη, αλλά και αυτός δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, με τους ερυθρόλευκους να καταλήγουν στην τελευταία θέση των πλέυ οφς και τον ΠΑΟΚ να παίρνει εύκολα την δεύτερη θέση.
Φέτος τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε καλύτερος από τις άλλες ομάδες των πλέυ οφς, αλλά στο τέλος του Πρωταθλήματος οι εμφανίσεις του ήταν απογοητευτικές, ενώ ο ΠΑΟΚ έδειξε να ανεβάζει στροφές τις τελευταίες αγωνιστικές. Η ΑΕΚ από την άλλη μεριά, είναι ομάδα που δεν μπορείς να προβλέψεις. Απέκλεισε διαδοχικά Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ από το Κύπελλο, ηττήθηκε με έξι γκολ από τον Ολυμπιακό Πειραιώς και το προηγούμενο Σάββατο πήρε το Κύπελλο, που σαφώς της ανέβασε την ψυχολογία. Αρκεί όμως αυτό ώστε να κερδίσει την δεύτερη θέση; Πραγματικά δεν ξέρω τη άλλο μπορούμε να δούμε από τη φετινή ΑΕΚ.
Τελευταίο (βάση της βαθμολογίας) άφησα τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι νεοφώτιστοι έδειξαν καλά στοιχεία, χάρις στον Τσιώλη, αλλά μετά άρχισαν τα σκαμπανεβάσματα και μόλις την τελευταία αγωνιστική κέρδισαν τη θέση τους στα πλέυ οφς. Μπορούν το θαύμα;
Κυριακή αρχίζουν τα ματς, θα δούμε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India