Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Champions League Final: preview Barcelona - Manchester United (Σάββατο 21:45 NET).

Γήπεδο Wembley, Αγγλία.

Για ακόμη μια φορά οι δύο ομάδες συναντιούνται σε ένα τελικό. Την περίοδο 2008-2009 η Barca και United είχαν συναντηθεί και πάλι σε ένα τελικό. Το γήπεδο που φιλοξένησε την αναμέτρηση ήταν το Olympico της Ρώμης με την Barca να σηκώνει το τρόπαιο αφού επικράτησε με 2-0 των Άγγλων με σκόρερς τους Eto'o και Messi.

Ο τελικός του Wembley το Σάββατο έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

- Αρχικά, ο τόπος διεξαγωγής δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα στους κόκκινους διαβόλους.
- Σε αυτό το γήπεδο την σεζόν 1991-1992 οι Καταλανοί σήκωσαν το πρώτο τους Champions league σκοράροντας στην παράταση με τον Ολλανδό Koeman το μοναδικό γκολ που έκρινε τον τελικό με αντίπαλο την Sampdaoria.
- O Sir Alex έχει μάθει από τα λάθη του 2009. Άχαστο!
- Ο Pepe θα κάνει το παιχνίδι του. Επίσης άχαστο!
- Η Άγγλοι δεν έχουν χάσει ακόμη για τον θεσμό φέτος ενώ έχουν δεχτεί μόνο 4 γκολ!

 Δεν είναι ένας αγώνας που μπορείς να πεις κάτι ξεκάθαρα. Η Ισπανοί θα πάνε στην κατοχή και στο passing game και το θέμα είναι αν οι Άγγλοι με τους αυτοματισμούς και την τακτική καταφέρουν να κάνουν την ζημιά. Πιστεύω ότι Ferguson δουλεύει πολύ σε αυτήν την κατεύθυνση αλλά δεν πιστεύω οτι η United θα προσαρμόσει το παιχνίδι της. Νομίζω πως το μέλημα του δεν είναι άμυνα αφού είναι δουλεμένη στον καλύτερο δυνατό βαθμό. Επίσης νομίζω πως το μέλημα του δεν είναι και τόσο πολύ η κατοχή μπάλας, τηρουμένων των αναλογιών, βέβαια. Η άποψη μου είναι ότι αυτό που τον απασχολεί περισσότερο είναι όταν παίρνει την μπάλα πως θα την προωθεί πριν το ασφυκτικό pressing του Pepe... τον μπλοκάρει. Πως λειτούργησε η Arsenal του Wenger στο 2-1 με τα πλάγια και το transition game? ...ίσως κάπως έτσι (λέμε τώρα!).

Φαβορί δίνουν τους Μπλαουγκράνα αφού περισσότερα από τα μισά στοιχήματα τοποθετούνται πάνω στον Messi και την ομάδα του. Στο ίδιο πλαίσιο επιλογών παίζεται και το under του αγώνα. Βέβαια το Χ το περιφρονούν γιατί ποντάρουν στον έναν ή στον άλλον, αλλά εμένα μου αρέσει. Το μόνο που μένει είναι να ευχαριστηθούμε τον αγώνα! 

Καλή θέαση να έχουμε...    






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India