Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Γαλλία: Πρωταθλήτρια η Λιλ, φωτιά η τελευταία αγωνιστική !!!

 Πρωταθλήτρια Γαλλίας αναδείχθηκε η Λιλ για τρίτη φορά στην ιστορία της, μετά από την ισοπαλία με 2-2 στο Παρίσι απέναντι στην Παρί Σ.Ζ.
Έχουν περάσει 57 χρόνια από το τελευταίο της πρωτάθλημα, οπότε γίνετε αμέσως αντιληπτό ότι πρόκειται για πολύ μεγάλο επίτευγμα.
Η “Λιλουά” εντυπωσίασαν φέτος με το επιθετικό, αλλά ταυτόχρονα και ουσιαστικό ποδόσφαιρο που έπαιξαν. Η κατάκτηση και του κυπέλλου, δεν αφήνει περιθώρια γι’ αμφισβητήσεις.

 Εκτός από το νταμπλ, ήρθε και επιπλέον αναγνώριση από τους ποδοσφαιριστές της Γαλλίας προς την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.   
Ψήφισαν τον προπονητή της ομάδας Ρούντι Γκαρσία, ως τον καλύτερο προπονητή της χρονιάς και τον εξαιρετικό 20χρονο μεσοεπιθετικό Έντεν Αζάρ, ως τον καλύτερο παίκτη της χρονιάς. Αν δεν απατώμαι, ο Βέλγος γίνεται ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που κερδίζει αυτόν τον τίτλο στη Γαλλία.

 Από εκεί και πέρα ο κακός χαμός…


Μαρσέιγ, Λυών, Παρί και Ρεν που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα, έμειναν και αυτές χωρίς νίκη την προτελευταία αγωνιστική, οπότε θα ξεκαθαρίσει την τελευταία αγωνιστική η θέση για τα προκριματικά του champions league.

 Το εντυπωσιακό όμως του πρωταθλήματος είναι άλλο…
Ποια ομάδα θ’ ακολουθήσει την Αρλ και τη Λανς στην δεύτερη κατηγορία ???
Φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστική και η ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους είναι 9 !!!!!
Έχουμε 9 υποψήφιους για μια θέση υποβιβασμού… Πού καταλήγει αυτό ???
Ένα παιχνίδι κρίνει μια ολόκληρη χρονιά, για πάνω από τις μισές ομάδες του πρωταθλήματος, αν συνυπολογίσουμε και την μάχη της Ευρώπης…

 Κλείνοντας θ’ αναφέρω, ότι όλες αυτές οι ομάδες έχουν αδικηθεί από τη διαιτησία.
Έχουν χάσει βαθμούς από λάθη διαιτητών που αν τους είχαν τώρα, δεν θα έπαιζαν όλη τη χρονιά σ’ ένα παιχνίδι.
Δεν διαμαρτύρεται όμως κανείς… Γιατί ???
Γιατί απλά έχουν αδικηθεί όλοι… όπως είναι το φυσιολογικό…
Όταν λεω όλοι, το εννοώ… Από την περσινή πρωταθλήτρια Μαρσείγ, την φετινή Λιλ και μέχρι την τελευταία, όλες οι ομάδες αντιμετώπισαν και κακές διαιτησίες.

 Γι’ αυτό δεν υπάρχει καχυποψία και αντιμετωπίζουν το θέμα όλες οι ομάδες μαζί.   
Δεν θέλουν ούτε εύνοια, ούτε προστασία. Θέλουν ίση αντιμετώπιση και όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη στο σύνολο…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India