Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Κέρκυρα: Η παραμονή παίζεται στο νησί…

 Αρκετά καλή παρά τις ελλείψεις της ήταν η Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ απέναντι στο Παναθηναϊκό, αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι θετικό παρά το γκολ του Άκη Στολτίδη. Η ήττα με 2-1 δεν αλλάζει και πολλά πράγματα όσο αναφορά την παραμονή της ομάδας, καθώς μπορούμε να τη δούμε και ως αναμενόμενη. Την παραμονή θα την καθορίσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα δυο επόμενα εντός έδρας παιχνίδια.

 Η Κέρκυρα στα δυο επόμενα παιχνίδια αντιμετωπίζει στο νησί των Φαιάκων Πανιώνιο και Εργοτέλη, ενώ την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας. Οι Κερκυραίοι θέλουν να έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στη κατηγορία πριν τη τελευταία αγωνιστική και αυτό προϋποθέτει... νίκη καταρχάς με Πανιώνιο. Μένω σε αυτό, καθώς για τη συνέχεια πολλά εξαρτώνται από τ’ αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Η νίκη απέναντι στον Πανιώνιο είναι το μεγάλο βήμα παραμονής και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά άπαντες στο νησί.

 Οι Φαιάκες αθόρυβα θα έλεγα, βρίσκονται πάνω από τις θέσεις του υποβιβασμού με 2 βαθμούς διαφορά από τη Τρίπολη και 5 από τη Λάρισα. Αυτό χάριν της αποτελεσματικότητας που έχουν δείξει σε πολλά από τα παιχνίδια της σεζόν, αλλά και των καλών σχέσεων με τον Ολυμπιακό κατά την ταπεινή μου άποψη. Βέβαια στο επόμενο παιχνίδι δεν μπορούν να βασιστούν στον δεύτερο παράγοντα καθώς και ο αντίπαλος έχει μπει “κάτω από την ομπρέλα”.

 Ο πιο συγκεντρωμένος και ο πιο αποτελεσματικός θα γελάσει τελευταίος στο ντέρμπι παραμονής. Οι Κερκυραίοι έχουν κάνει μέχρι στιγμής 13 ήττες στο πρωτάθλημα (τις πιο πολλές μετά το Πανσερραϊκό), οπότε γίνετε σαφές ότι ενδεχόμενη ήττα στο επόμενο ή ακόμη και στο μεθεπόμενο παιχνίδι μπορεί να αποβεί μοιραία. Οι 8 νίκες που έχουν κάνει είναι αυτές που τους κρατάνε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και ξέρουν πολύ καλά ότι πρέπει να τις κάνουν 9 για ν’ αυξήσουν τις πιθανότητες παραμονής. Οι 6 ισοπαλίες μέχρι στιγμής δείχνουν ότι η ομάδα δεν κυνηγάει ιδιαίτερα τον βαθμό της ισοπαλίας… επικεντρώνεται κυρίως στο νικηφόρο αποτέλεσμα και τη κατάκτηση των τριών βαθμών…

 Βέβαια θα μου πείτε εδώ που φτάσαμε κάθε βαθμός είναι σημαντικός.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό μπορούμε να το πούμε την επόμενη αγωνιστική… μετά από την απαραίτητη νίκη…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India