Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός

 Πως μπορεί να εξηγήσει κανείς με τη λογική την πορεία του ΠΑΟΚ φέτος.
 Η ομάδα μετά από δυο επιτυχημένες χρονιές αλλάζει προπονητή και ξεκινάει ένα νέο προγραμματισμό αλλά πριν καν στεγνώσουν οι υπογραφές και μετά από τρία αρνητικά αποτελέσματα (σε φιλικά), η διοίκηση τον διώχνει γιατί πιστεύει ότι με αυτόν ο δικέφαλος δεν μπορεί να πάει καλύτερα από πριν. Το καλύτερα σημαίνει πρωταθλητισμός και πρόκριση στο Champions League.
 Αν και οι στόχοι υψηλοί, έρχεται ένας νέος Έλληνας προπονητής που για πρώτη φορά βρίσκετε σε ομάδα με τέτοιους στόχους, με την αιτιολογία ότι γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, ενώ είναι και “φίλος”. To Champions League χάνετε στις λεπτομέρειες, αλλά έρχεται η πρόκριση στο Europa League με πολύ καλές εμφανίσεις και η επιλογή φαίνεται να δικαιώνετε.
 Στο πρωτάθλημα όμως τ’ αποτελέσματα δεν είναι καλά και η εικόνα της ομάδος είναι κακή. Στην αρχή υπάρχει στήριξη στον προπονητή και με δηλώσεις του προέδρου αλλάζουν οι στόχοι... Δεν πάει πλέον για το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, ενώ θεωρείτε μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή και μόνο στους ομίλους του Europa League. Ο ΠΑΟΚ όμως συνεχίζει να είναι κακός και βρίσκετε στη ζώνη του υποβιβασμού, με αποτέλεσμα η διοίκηση να διώχνει και τον δεύτερο προπονητή καθώς δεν μπορεί να τον στηρίξει πλέον και να τεθεί ως στόχος η παραμονή στην κατηγορία.
 Κάπου εκεί όλα τα προβλήματα του ΠΑΟΚ βγαίνουν στην επιφάνεια. Τα οικονομικά προβλήματα μεγάλα, τα διοικητικά αδιέξοδα πολλά, ο προπονητικός σχεδιασμός δεν υπάρχει καν, οι ποδοσφαιριστές “λίγοι” για μεγάλα πράγματα και οι φίλαθλοι απογοητευμένοι θέλουν να τους διώξουν όλους. Ο ΠΑΟΚ έφτασε στον πάτο…

 Ο “βοηθητικός” Μάκης Χάβος παραμένει και καλείτε να καθίσει στον πάγκο ως πρώτος προπονητής, μέχρι να βρεθούν οι λύσεις από τη διοίκηση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα.
 Με αυτόν στον πάγκο όμως ο δικέφαλος αρχίζει να παίρνει τη μια νίκη μετά την άλλη στο πρωτάθλημα, πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις στην Ευρώπη, ενώ προκρίνετε και στο κύπελλο. Ο Έλληνας τεχνικός δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αλλαγή στη θέση του προπονητή και οδηγεί τον ΠΑΟΚ στην τρίτη θέση με πορεία πρωταθλητισμού, ενώ ξεπερνά και τον αρχικό στόχο της Ευρώπης παίρνοντας την ιστορική πρόκριση στους 32 του Europa League.
 Αν λεγόταν Maik Xavos και αν είχε εμπειρία από μεγάλες ομάδες θα έλεγα με σιγουριά ότι αυτός και μόνο αυτός ευθύνεται για την αναγέννηση του δικεφάλου. Αν χρησιμοποιούσε διαφορετικούς ποδοσφαιριστές και άλλα συστήματα από τους προηγούμενους, θα έλεγα επίσης ότι σε αυτόν οφείλετε η μεγάλη αλλαγή. Τίποτα όμως από τα παραπάνω δεν ισχύει.
 Τι είναι αυτό που άλλαξε την εικόνα και τ’ αποτελέσματα του ΠΑΟΚ ? Δεν μπορώ να βρω κανένα σοβαρό λόγο και δεν βλέπω ουσιαστικές αλλαγές που να με πείθουν για την πρόοδο που υπήρξε.
 Μόνο ένας είναι αυτός που με πείθει ότι μπορεί να έκανε τη διαφορά… “Ο γιατρός χρόνος”, βοηθούμενος από τον πληγωμένο εγωισμό κάποιων παικτών.

 Τα δύσκολα πέρασαν, τα οικονομικά προβλήματα ξεπεράστηκαν, η διοίκηση δεν χρειάστηκε να βρει λύσεις, προπονητής υπάρχει, οι παίκτες είναι άξιοι και ο κόσμος πανευτυχής… όλα καλά !!!  
 Ακολουθεί το παιχνίδι στην Κέρκυρα αύριο και πρέπει όλοι στην ομάδα να συγκεντρωθούν εκεί. Η ομάδα πρέπει να νικήσει και να κλείσει το πρώτο γύρο κοντά στην κορυφή, ώστε να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο την χρονιά που φεύγει…

3 σχόλια:

paok4 είπε...

αυτος ο παοκ θυμιζει κατι απο
συνταγη σαντος,
αλλα σε αυτον τον παοκ το παθος
σε μερικους αγωνες ειναι πιο πανω
απο το απετουμενο

Unknown είπε...

Γεια σου φίλε paok4. Έχεις δίκαιο… συμφωνώ !!! Αλλά νομίζω ότι μόνο το πάθος δεν φτάνει για μια τέτοια πορεία…

birdy είπε...

ειναι ενας ΠΑΟΚ με πολλες δυνατοτητες,που θελει να διορθωσει καποιες ατελειες του.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India