Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Μπάλα...σεξ...ψυχολογία!

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο ακούμε τους ποδοσφαιριστές να κάνουν λόγο για κούραση. Η κούραση που επικαλούνται δεν έχει να κάνει απαραίτητα με την σωματική καταπόνηση. Η σωματική κούραση εξάλου είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι εξαλείφεται μέσα σε 48 ώρες από τον αγώνα. Η κούραση αυτή, τις περισσότερες φορές είναι μία πρόφαση, η ουσία έχει να κάνει με το ψυχολογικό αδιέξοδο, τον προβληματισμό, τη φοβία, τις απαιτήσεις και τα αποτελέσματα.

Σε κάθε άνθρωπο δικαιολογείται μια τέτοια συμπεριφορά...
 Το άγχος από το γεγονός ότι δεν παίζει καλά είναι καταστροφικό και όχι δημιουργικό. Αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα, εάν σε κάποια περίοδο της ζωής του δεν αποδίδει καλά στη δουλειά του. Είναι η περίπτωση που η προσπάθεια ενός αποδεκτά ικανού ανθρώπου, δεν αποδίδει τα αναμενόμενα παρά του γεγονότος ότι ο ίδιος θα το ήθελε πολύ!


Είναι όπως στο σεξ, ρε φίλε. Οταν ένας σύντροφος αισθάνεται ότι δεν ικανοποιεί την σύντροφό του, τότε του δημιουργείται επιπλέον πίεση και γίνονται ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα γι' αυτόν. Ξεχνάς τα πάντα που ήξερες και τα βασικά σου φαίνονται ακατόρθωτα. Αποφεύγεις την συνεύρεση και μια εμπειρία που στο παρελθόν σε ευχαρηστούσε τώρα αποτελεί καταναγκασμό. Δεν γουστάρεις ρε παιδί μου! Πρέπει να αλλάξεις, αλλά πως!

Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που αισθάνονται άγχος όταν βρίσκονται απέναντι από το τέρμα και αυτό έχει επίπτωση στον έλεγχο του σώματος τους. Έτσι είναι και στο σεξ, αν εσύ και το περιβάλον σου, σου έχουν επιβάλει να πας να πετάξεις τα μάτια της έτσι είναι βέβαιο ότι θα κάνεις...τσαφ! 

Χαλάρωσε, πάρε μία αναπνοή! Τα δίχτυα θα είναι πάντα εκεί να τα σκίσεις!

Ψυχολόγοι δεν είμαστε αλλά κάτι τέτοιο πρέπει να βιώνει ο Κόκε, ο Torres, ο Σαλπιγγίδης και ο Γκέκας παλιότερα! Δεν είναι τυχαίο πως έχει αναπτυχθεί ψυχολογία αθλητισμού και κάθε μεγάλη ομάδα στο ιατρικό της team έχει και ένα ψυχολόγο!  

ΥΓ: Η μπάλα είναι ο φαλλός και τα δίχτυα το μύου-μύου! Δεν τις κινήσεις με τα χέρια που κάνει ο σκόρερ  μετά την επίτευξη του γκολ και την έκφραση στο πρόσωπο του. Είμαι ο σκόρερ και μόλις τελείωσα!  

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Άμα ο άνθρωπος είναι επιστήμονας… ;-p

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India