Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης

Ο όρος αυτός χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1974 από τον Freudenberger στην προσπάθειά του να περιγράψει τη διαδικασία της σωματικής και πνευματικής φθοράς στον εργασιακό τομέα και ο Νίκος Νιόπλιας μάλλον πάσχει από αυτό το σύνδρομο έχοντας πάθει στην ουσία, burn out!!!

Η αδυναμία ελέγχου του αποτελέσματος, οι -εκ των συνθηκών- υψηλοί στόχοι, τα αποδυναμωμένα ιδεολογικά κίνητρα, το πλήθος των μεταβλητών, η διάθεση όλου του ελεύθερου χρόνου στην εργασία, η επένδυση της προσωπικής πληρότητας διαμέσω του κυριακάτικου αποτελέσματος και η τελειομανία είναι...

 μερικές αιτίες που οδηγούν σε αυτό που βιώνει ο Κοζανίτης προπονητής .

Ο Νιόπλιας είναι παθών! Παραιτείται για μισή ώρα! Δακρύζει μπροστά στις κάμερες! Δεν επιβάλλεται! Δικαιολογεί τις υπέρ του αδικίες! Εστιάζει σε ασήμαντους παράγοντες! Έχει ένα υφέρπων εκνευρισμό και απολογητικό ύφος στις συνεντεύξεις τύπου! Η εσωστρέφεια είναι κάτι παραπάνω από διακριτή! Βλέπει εχθρούς, συγκρίνει ανάλογες καταστάσεις, χάνει το σεβασμό των παιχτών και ζητάει κατανόηση! Το παλεύει με αυτοθυσία αλλά δεν του "κάθεται".
Λύση όμως υπάρχει. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση στήριξη από τον Πατέρα, τόση επιμονή από τον ίδιο, τόσο χαμένος χρόνος για την ίδια την ομάδα! Ο Παναθηναϊκός παραπαίει εδώ και καιρό και δεν φαίνεται κάτι να αλλάζει. Πρέπει δηλαδή να χάσει από τον Ολυμπιακό για να παρθούν αποφάσεις?

ΥΓ: Χρόνια πολλά στους Δημητράδες και τις Δημητρούδες





  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India