Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ- ΜΕΡΟΣ Α

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Μετά από ένα μήνα καθημερινών κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν με συνελεύσεις του κόσμου του Ηρακλή στο Κατσάνειο, συνεχίστηκαν με καταλήψεις της ΠΑΕ και του ΓΣ και κορυφώθηκαν με διαδηλώσεις χιλιάδων φίλων της ομάδας καθημερινά σε ολόκληρη την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Μάλγαρα, Τέμπη, Αθήνα), ήρθε η δικαίωση ενός αγώνα που γινότανε για το αυτονόητο, δηλαδή για την συμμετοχή του Ηρακλή στο επερχόμενο πρωτάθλημα, την οποία την δικαιούταν με βάση την βαθμολογία της προηγούμενης σεζόν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Ωστόσο...
κάποιοι αυθεντικοί ρουφιάνοι που δυστυχώς προέρχονταν και από τους κόλπους της ίδιας της ομάδας (προτού διοριστεί η διοίκηση πρωτοδικείου) και σε συνεργασία με διάφορους άλλους “ανθρωπίσκους” που έχουν μάθει να δρουν μόνο στο παρασκήνιο έκαναν τα πάντα για να κλέψουν την άδεια συμμετοχής από τον Ηρακλή στους διαδρόμους και να τον βυθίσουνε! Απέτυχαν όμως οικτρά, αγνοώντας την υπερδύναμη αυτού του σωματείου που είναι ο λαός του και προπαντός τη μεγαλειώδη ιστορία του που ξεκινάει ακόμη από την συμβολή του στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, της πόλης στην οποία ζούμε και κυκλοφορούμε εδώ και δεκαετίες ελεύθεροι.
Ολόκληρη η Ελλάδα λοιπόν “την άκουσε” από τις μεγάλες κινητοποιήσεις που ορισμένες φορές ξεπέρασαν τις 15.000 κόσμου που ξεχύνονταν στους δρόμους, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα φυσικά την δικαίωση αυτού του αγώνα. Επαληθεύτηκαν λοιπόν για άλλη μια φορά τα ρητά Φωνή λαού, οργή (Ημί)θεου και Ηρακλής ο λαός Ηρακλής δυνατός! Στη συνέχεια ωστόσο πολλοί συμφωνήσαμε ότι το μέλλον προμηνύεται ακόμη πιο δύσκολο λαμβάνοντας υπόψη την πραγματικότητα, δηλαδή την διοικητική ανεπάρκεια και την οικονομική αδυναμία που αντιμετωπίζει ο σύλλογος.

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Σαράντα ημέρες μετά και ένα μήνα περίπου προτού ξεκινήσει το πρωτάθλημα τα προβλήματα παρουσιάζονται εντονότατα σε βαθμό που προκαλούνε απογοήτευση, απαξίωση και αηδία σε ορισμένες περιπτώσεις, δείχνοντας λειτουργία ερασιτεχνικού σωματείου.
Είναι πλέον γνωστό πανελλαδικά ότι πρώτος υπεύθυνος για όλη αυτή την κατάσταση είναι ο κ. Πασχαλίδης (κατά κόσμο ρέμος), ο οποίος οδήγησε την ομάδα σε τραγικό σημείο αδιαφορώντας και απουσιάζοντας παντελώς. Αφήνοντας μεγάλα και αδικαιολόγητα χρέη παράτησε την ομάδα και μέχρι να διοριστεί η διοίκηση πρωτοδικείου έφερνε στον Ηρακλή άτομα που δεν είχαν καμία σχέση με τον σύλλογο και με το ποδόσφαιρο (σε ορισμένες περιπτώσεις) με σκοπό που δεν μπορεί να καταλάβει κανείς ακόμη!
Η παρούσα διοίκηση πρωτοδικείου, που οφείλει την ύπαρξή της στον κόσμο του Ηρακλή, παρά την τιτάνια προσπάθεια που φαίνεται να κάνει δυστυχώς υποπίπτει σε σημαντικές αντιφάσεις και λάθη (αθέτηση ορισμένων υποσχέσεων που είχε δώσει στον κόσμο του Ηρακλή πριν την αδειοδότηση, πρόσληψη τεχνικού διευθυντή και υπεύθυνου μεταγραφών ενός ατόμου για το οποίο εξ αρχής υπήρχαν αμφιβολίες και ακούστηκαν πολλά τα οποία δυστυχώς ήδη επαληθεύτηκαν και ευτυχώς όμως έγιναν γρήγορα αντιληπτά, ανακοινώσεις μεταγραφών «φαντασμάτων» από υποβαθμισμένα πρωταθλήματα, προχειρότητες στα δύο στάδια της προετοιμασίας με αναβολές προγραμματισμένων φιλικών, έλλειψη συνεννόησης με τον προπονητή κ.α.). Εκτός από την τραγική οικονομική κατάσταση του συλλόγου, σημαντικά μειονεκτήματα αποτελούν η απειρία των ανθρώπων που διοικούνε και η έλλειψη ικανών Ηρακληδέων και αναγνωρισμένων από το πανελλήνιο ως προς το κύρος τους, οι οποίοι μπορούν να στελεχώσουν τα κρίσιμα πόστα στην ΠΑΕ. Ασφαλώς θα ήταν χρήσιμοι τέτοιοι άνθρωποι, οι οποίοι θα πρέπει να έχουνε και διασυνδέσεις και οι οποίοι όταν κατεβαίνουν στην Αθήνα να εκπροσωπήσουν τον Ηρακλή στις διοργανώτριες αρχές να τους χαιρετάνε με χειραψία, να τους σέβονται και να τους αναγνωρίζουνε ποιοι είναι και ποιον σύλλογο εκπροσωπούνε. Τέτοιοι άνθρωποι λοιπόν υπάρχουν στον λαό του Ηρακλή, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν στο σχήμα της παρούσας διοίκησης.

από Sakisira


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India